В района на Москва се предвижда да бъдат построени още две големи млечни ферми

0

В доста наши материали сме писали за мега комплексите, които се изграждат в Русия. Получихме много критики, защо пишем за този модел на говедовъдство. Като независима медия, ние сме длъжни да информираме нашите читатели, какво става по света. Да знаят, какво правят другите, къде са допирните точки и противоречията.
Също така, непрекъснато публикуваме и материали за ферми, и малки и средни и големи.
Все пак Руското и
Беларуското говедовъдство, през последните години вървят устремно напред, и то с подкрепата на всички институции на държавата. Резултатите и за двете страни са налице.
Какво ще правят през тази година руснаците.
Говедовъд.ею

Близо до  Москва е планирано да се изградят още две големи ферми, предназначени за отглеждането на  6000 крави всяка. Това ще се случи, като партньор ще бъде виетнамска фирма. По време на откриване на първия обор, преди няколко дни, зам. министъра на по земеделие – Разин  каза:
– Това е първото стопанство, първото съоръжение за 1.2 хил. глави, ще има още пет, а ние планираме, да построим още поне шест, и да имаме две стопанства с по 6000 глави добитък. Задачата е да изградим близо до Москва  около 15 такива дворове  до 2020 г.

Той добави, че във фермата след няколко седмици, идват животните, първите телета, доенето ще бъде на първо място. Зам.-Министър Разин отбеляза, че такива големи съоръжения, заедно със съществуващите предприятия, трябва да осигурят постигането на амбициозна цел – производството на 1 милион тона мляко до 2020 г. В същото време зам-министърът посочи, че от гледна точка на пазара на млечни продукти, капацитетът на региона за преработка на мляко, може да достигне 1,5 милиона тона. Източник:TASS

ОСТАВИ КОМЕНТАР