Внимание – веганите идват

0

Веган – човек, който живее без да участва в експлоатацията на животни. От това следва, веганите да бъдат пълни вегетарианци, които не само се хранят изключително с растителни продукти, но и не използват продукти пряко или косвено получени от използването на животни. Веганите изключват от хранителната си диета не само месото, но и рибата, другите морски животни, яйцата и млечните продукти. Освен по отношение на храната, веганите не използват:

  • изделия от животински произход – кожакопринавълнаи др.;
  • пчелен мед
  • продукти с животински компоненти – желатинглицерин(има и глицерин с растителен произход) и др.;
  • продукти, които са тествани на животни, в т.ч. козметикатютюни пр.
  • не подкрепят използването на животни за лов или забавление – циркове, зоопаркове и пр.

Семейството на фермер от Англия е получило смъртни заплахи от група вегани, след като една от кравите им е родила тризнаци. Дори и децата са били заплашвани. Фермерът Джони Крикмор, който има говедовъдна ферма разказва:
“Получих няколко страшни коментара, след като с голяма радост се похвалих, че имаме три родени телета от една крава, и те са живи и здрави. Кошмара започна след това, когато в рамките на пет дни получавахме заплахи, дори и смъртни такива.
Джони е носител на наградата  Fen Farm Dairy и е  получили стотици петзвездни рецензии във фейса. Фермера, не да се извинява пред някой по-късно е написал в мрежата –
“Ние никога не колим телета. Всичките ни телета, мъжки и женски, включително красивите тризнаци  остават при нас в нашата собствена ферма до зряла възраст, и живеят свободно без никакво притеснение. Женските се присъединяват към нашето стадо за доене. Мъжките си ги гледаме като деца момчета.  Нашите възрастни говеда изпращаме  в най-близката кланица, за да се сведе до минимум времето за пътуване. За нашите млечни крави полагаме големи грижи, и те произвеждат достатъчно количество мляко. Ние не ги тласкаме към максимума. Това означава, че те са по-щастливи, по-здрави, живеят и по-дълго”.
Джони казва, че в крайна сметка е блокирал стотици хора, след като бил засипан от многото съобщения, които получава от разгневени вегани.
“Аз съм с доста дебела кожа, но жената ми се притесни. Бяхме внимателни и дори заключихме всички врати. Никога не сме чували такива гадни  неща за нас. Освен това имаме клиенти, които ни имат доверието и ни беше страх да не се възползват от това. Написахме нова публикация, обясняваща на всички, които са видели това, което правим в нашата ферма. Ние разполагаме с 880 дка земя, произвеждаме рядко естествено пълномаслено сурово мляко и сирене. Който не иска да се храни с животински продукти, да не се храни, но да не заплашва фермерите със смърт”.
Източник:metro.co.uk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here