Денят “Х” – „Модул мляко” е реалност

1

Денят „Х” – 11.02.2018г е вече реалност. Влезе в сила Наредбата за „Модул мляко”. Говедовъд.ею на няколко пъти предупреждава, че няма връщане назад, и това трябваше да се случи, за да се докаже на тези, дето дават парите –  гражданите (консуматорите),  че се прави нещо по контрола на продукцията и безопасността.
Дано както се правят проверките по фермите,  да има и такива проверки  и на същите нива, и по другите сектори на хранителната верига.
Нормално е, в началото да има проблеми. Веднага обаче, трябва да се вземат мерки, защото след пропуск,  трудно вече се правят корекциите. Всичко е свързано с компютрите, е вече фиксирано, и  както  се казва, и човешката намеса не може да помогне.
Ако се допусне пропуск, и не се вземат пробите, се отива на старта, и се започва от начало, и нали знаете старото правило от училище – повтарящите трудно прескачат следващата година.
За днешния ден,  трябва да се провери, дали има джи пи ес точка за фермата,  дали фермата и лабораторията, в която ще се изследва млякото, са вписани в програмата.
По всички въпроси, относно модула, се обръщайте към службите на БАБХ по места. Също така, е много важно,  да не забравите  да се регистрирате при ветеринарните служби, като изкарал курса пробовземач .

Говедовъд.ею

1 КОМЕНТАР

  1. Струва ми се доста объркано,да не кажа сбъркано! Не знам,ние животни ли ще гледаме или ще се занимаваме с административна работа! Това е мислено ,но недоубмислено! Мисля,че всички колеги ще се съгласят с мен!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here