Стекове от Холщайн и мляко от Херефорд

11

Ужас. Или ни смятат за хептен прости или смятат, че са хванали някои за балъци. Само няколко дни, след като показахме продукт от говеждо месо на етикета, на което пише –  „Месо от месодаен Холщайн” , днес отново имаме такова предложение от друга търговска фирма.
Какви касапи са тези,  които не различават породите, ние не знаем, ако грешката е от незнание добре. Но ако грешката е умишлена, това вече не е добре – води до измама на клиента. Уверяват ни, че имало контрол в месопрерабтвателните предприятия, касапите като не разбират от породи там, нали има контролни органи, които бдят като „орли”,  да не се нарушат интересите на потребителите. Поне така докладват техните началници.
Нещо не се връзва обаче. То трябва да си голям лайк да не знаеш, че истински стек от Холщайн не става. Така обаче пише на този етикет. Дори е подсилено – „От специалната месодайна порода – Холщайн”.
При тази ситуация имаме следните изводи:
– Пълно незнание по отношение на породите говеда, а сигурно и агнета от касапите.
– Умишлено етикиране по този начин, за искане на по-високи цени от по-ниско качествено месо /ако въобще е от Холщайн, защото такава порода по документи у нас няма/.
– И измама на клиента с думата „специализирана месодайна порода”. Трябва да се знае, че най-добрата порода за млекопроизводство е Холщайна. Месото на тази порода не може да се използва за деликатесни продукти, и няма вкусовите качества на месодайните породи, което си е пак измама на клиента.

От тук нататък, ще чакаме да ни предложат сирене от Херефорд и кашкавал от Абърдий. Правим революция в хранителната промишленост – отваряйте портмонетата.

Говедовъд.ею

11 КОМЕНТАРИ

  1. Имайки предвид на кого е фирмата указана на етикета на продукта едва ли…

  2. Nafsiakade e edno i sisto globalizacia.toest vsicki se prevurnaxme v savremeni teleta viarvame na vsicko kakvoto ni servirat i sme zalepeni za socialnite mrezi i sledim kakvo novo sa izmislili da ni servirat.

  3. Spored men vaznoto e mesoto da e priasno ot zdravo zivotno bez antibiotici i razvaleni furazi.ot tam natatak ce bilo nesto drugo ne e vazno mnogo mnogo.

  4. Щеше да е комично, ако не беше трагично …… Наскоро по някоя телевизия един шеф готвач обясняваше как масленоста на кравето мляко в света не била повече от 2% …….

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here