Жените на говедовъдите излизат на първа линия

0

Статията започваме с думите на руския производител на мляко Стефан Дюер, които казва:  Можем да се конкурираме с доставките от вноса, но никога не можем да се конкурираме с растителните мазнини и сурогати. Тук бихме добавили и с изкуственото мляко, което чука вече на вратата. Ясно е че конкуренцията става все по-голяма- от производството до реализацията и в тази връзка осем гъркини, жени на фермери решават да помогнат на мъжете си за реализацията на продукцията и започват проект под името ОСЕМ ЖЕНИ. Решават да промоцират млякото в големи търговски обекти в големите гръцки градове. Да запознаят жителите в градовете с най-полезните  и отличителни  качествените характеристики на кравето мляко. да разкажат  как живеят те и техните семейства с кравите. Накрая на публиката / а тя хич не е била малко/ е предложено да си купят истинско мляко, от програмата севън дейс. Става дума за 1000 стъклени, специални за целта бутилки, напълнени с качествено мляко и носещи етикета „8 Жени”. Млякото е пастьоризирано и бутилирано в мандрата MEVGAL/ която застава до фермерите/ и е продадено на тези сбирки от 1,70 евро до 1,90 евро всяка. Фермите на тези жени на фермери –шест на брои, дневно произвеждат над 10 000кг мляко.

Г-жа Пападопулу , една от фермерките отбелязва “след като ние направихме нашия дебют на гръцкия пазар, програмата ни е динамична за насърчаване на нашия продукт и  бавните темпове на „усвояване” от обществото няма да ни спрат. Ние  се адаптираме към нуждите и изискванията на потребителите, които ще ни се доверят , ако те опитат от нашето мляко, ние сме  сигурни, че няма да искат да ни напуснат. Ние сме в състояние да дадем на потребителите продукт с висока хранителна стойност – чисто, качествено прясно мляко. Секторът на млекопроизводството е широк, сега ние рекламиране истинското мляко, но е  възможно да разширим  бизнеса си с други  млечни продукти, приготвени от  мляко, е много вероятно. Светът на бизнеса и вътрешният пазар ще ни покажат пътя. Може би в крайна сметка е доказано, че те ни чакат много повече, отколкото мечтаем “,

 “8 жени” се нарича ново прясно мляко, продавано на гръцкия пазар, чието опаковане и разпространение се извършва от предприети  MEVGAL.Това е мляко, получено от 8  избрани ферми на семейства с дълга традиция на отглеждане на крави.
Този продукт популяризира женското предприемачество. Освен това се подкрепя местната общност, тъй като част от доходите от мляко „8 Жени” ще подсилят целите и действията на местната културна асоциация. Понастоящем млякото”8 жени” се предлага на определени места и супермаркети в Атина и Солун.

За говедовъд.ею- Mихалис Георгиу-Атина

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here