Стига провокации. Не ви е за първи път. На кого служи тази статия

9

В редакционната поща на Говедовъд.ЕЮ, се получи писмо от фермера Господин Иванов и фермери от Карнобатска област, което публикуваме без редакция и цензура.
Говедовъд.ЕЮ

До

Сайта на народа- Фермер.бг

Нормално е писмото ми да бъде публикувано на вашата страница. Това е нашата гледна точка по проблема. В противен случай, вие ще докажете , че сте в един отбор с някои от участниците в промишлеността мляко.

Казвам се Господин Иванов, със съдружника ми имаме говедовъдна ферма от над 400 животни от който повече от 250 са дойни крави. През последните месеци сме променили много неща по отношение на организацията на работа и храненето на животните. Разбира се и резултатите не закъсняха. Увеличаваме млякото всеки месец . нещата по отношение на цените се успокоиха. Получаваме си редовно парите от мандрата, работим в синхрон. И ни в клин ни в ръкав прочетохме поредната статия за намаляване на цените на млякото. На кои служите вие господа, дето тръбите,че сте сайта на народа.
За пореден път сайта Фермер.бг  дава индикации за падане цената на суровото мляко. И това се случва, само няколко дни след срещата на млекопреработвателите и МЗГХ, където самите млекопреработватели са заявили, че няма причина за намаляване на изкупните цени на суровото мляко.
Точно обратното ни поднася вашия сайт.Отново се цитират някакви фермери, отново се цитира постулати от миналот, че като кравите излязат на паша, цената на млякото пада. Защо пишат  тази информация, а не пишат, че миналата година точно през февруари, март, април и май цената на млякото отиде нагоре. Нали именно през тези месеци животните са на паша.
В публикуваната статия
“Ще пада ли още цената на млякото?” от 18.02.2018 г, не се казва нищо съществено, не се прави анализ, не се цитират цифри. Разказва се как някакви фермери споделили, че се очаква цената да падне на 45 стотинки.
Задава  се и риторичния въпрос – ще бъде ли това проблем за стопаните.
Уважаеми господа, вие не сте в час. Проблема на стопаните започва от 65 стотинки надолу, и той вече е голям проблем. Много от нас са си направили разчетите, било за програми или кредити на минимална изкупна цена на млякото 70 стотинки, вие ни смъквате на 45 ст.
Ако не можете да четете цифрите, поне четете някои други сайтове, където освен анализи или цитиране на европейски анализатори, не се правят никакви прогнози. Запознайте се с цените на млякото през януари в Европа. Има четири страни, в които цените се вдигат. Падат цените в тези държави, които са вземали над 40 цента за мляко. Последните Европейски анализи от днес показват, че цената на млякото се запазва на тези нива. Вместо за биете тъпана, нали уж сте вестника на фермера, че ние произвеждаме малко мляко, че всеки ден се закриват говедовъдни ферми, че регламентите ни смазаха, защо складовете са пълни с млечни продукти, откъде идва това мляко, вие популяризирате цена от 45 стотинки.
Ние знаем , че нашите колеги в Северозападна България и  са подложени на геноцид, знаем, че цените там са твърдо 50 стотинки. Вие как мислите, колко ще издържат тези фермери. Или мислите, че ще ги спаси пашата. Утре зимата пак се връща.
Ако не сте подготвени да пишете и анализирате въпроса с цените, по-добре не пишете, не наливайте масло в огъня. Оставете ни, ние да се оправяме с цената и мандражиите.
И още нещо, в предната си статия за цената на млякото, вземете си сменете картинката. Ние не носим нашето мляко в кофи. Ние го събираме в танкове от няколко тона. Ние не изкарваме животните си на паша, ние ги храним целогодишно по рецепти и с качествени фуражи. Така че, тази цена от 45 стотинки я оставете за вас.
Държим обаче, да отговорите на говедовъдите, какви са подбудите да се публикува този материал, да се цитират фермерите, да се кажат аргументите за намаляването  цената на млякото.
В противен случай ние ще кажем, че вашата статия е спекулативна.

Господин Иванов и говедовъдите от община Карнобат

 

 

9 КОМЕНТАРИ

  1. Така става, когато земеделски сайт се списва от хора, нямащи нищо общо със земеделието и се гони количество, а не качество на дописките. Защото количеството и цъканията се отчитат в едни таблици и се дават на рекламодателите.

  2. Не знаете ли че сайта на Фермер бг се субсидира пряко от държавата?Не знаете ли чия е държавата ? Това е един от най-цензурираните сайтове за земеделие в България и който не е “послушен “или си позволява критики към управляващите ,бива редактиран със заглушител .От там се оттеглиха всички съвестни фермери

  3. Този сайт г-жо Арнаудова е на МЗХ,много отдавна не се чете от нас фермерите.Олигофреничните статии там се плащат от определени хора целящи едно,ликвидиране на животновъдството.

  4. Не знаете ли че сайта на Фермер бг се субсидира пряко от държавата?Не знаете ли чия е държавата ? Това е един от най-цензурираните сайтове за земеделие в България и който не е “послушен “или си позволява критики към управляващите ,бива редактиран със заглушител .От там се оттеглиха всички съвестни фермери .

  5. Ще имаш шанс да го обсъдиш с главния редактор на сайта. Аз вчера говорих с нея и и зададох директно въпроса “Имаш ли нещо общо с ГЕРБ и сегашната държава?” Отговорът беше “не”. По отношението към модела и проблемите в сектора ще се познае всичко. Права си, че е зализан сайта, но нека не бързаме.

  6. Аз съм 100 ПЪТИ ПРЕЦЕДЕН,4 ПЪТИ ДЕСТИЛИРАН И ЗА ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ ЗАСТАНА ДО АРБОВ КОЙТО Е ПОЛЗВАЛ ВСИЧКИ ОБЛАГИ И ПРИВИЛЕГИИ НА МОДЕЛА,И СЕГА ОЩЕ ГО СЛАВИ И СЕ ОПИТВА ДА НИ МОДЕЛИРА..

  7. Малджански, когато НИЩО не разбирам от нещо ясно написано, значи че е лишено от съдържание. Моделът е техническа материя, нека се придържаме към нея, а не към личностите си.

  8. То при нас отдавна го изкупуват на 40-45 стотинки..затова колегите си намалиха животните и излязоха на свободният пазар.. а Мандрата започна да работи през два дена поради липса на мляко…Ха сега да видим как ще се оправят

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here