Съгласно нова Заповед, ветеринарните лекари трябва да си купят и фотоапарати

32

 Група животновъди, които  дискутират новата Заповед, за предаването на говедата за клане, и ни изпратиха своите въпроси по отношение предстоящото и изпълнение.
Всъщност тя  се отнася за официалните ветеринарни лекари и те  ще я изпълняват. Фермерите  не са служители на агенцията, и нямат право да се месят в нейната работа, нито и да коментират Заповедта.
Това е заповед, която трябва да се изпълнява от служителите на Агенцията, но само да не засягат нашите интереси, когато сме отговорили на изискванията –  така ни пишат фермерите. Също така, и никой не е питал животновъдите, искат ли, или не искат да се процедира така. Заповедта се отнася само за ЕПЖ, и в задълженията на фермерите няма нищо ново. Всичко е по старому – идентификация, паспорт , ветеринарно медицинско свидетелство, което разбира се плаща”.
До тук всичко е шест. Фермерите, обаче искат да знаят, ветеринарните специалисти ще изпълнят ли това, което е записано в документа. Доколкото се разбира, 24 часа преди товаренето на животните, доктора трябва да посети фермата, да направи фотографиите на говедата, да изготви ВМС и да си отиде в офиса за да изпрати информацията и портретите където е заявено, че ще се колят животните. След 24 часа, отново трябва да отиде във фермата, да се натоварят животните ,и той собственоръчно да пломбира превозното средство.
От тук следват и въпросите.
Кой ще плаща тези пътувания, две на брой на ветеринара до фермата.
Кой ще плаща за транспорта, ако ветеринара закъснее, ами ако въобще ако не дойде. Някой път се налага да се товарят животни в почивни дни , какво правим тогава. 
Въпроси, на които още сега трябва да има отговор.

Говедовъд.ею – по сигнал от фермери

32 КОМЕНТАРИ

 1. Абе мамицата им изедническа.Не могат да се справят с цигани и калайджии където разнасят болести и зарази че с нас почнали.Да спрат джамбазите и всичко ще си дойде на мястото.

 2. На този министър дядо му да не е бил фотограф? То животновъдството умря ние снимки ще му правим – снимки на мляко, снимки на животни, снимки на ушни марки, снимки на пасища…. Ама то добре е да се снима щото с тоя тертип дето ся я подкарали работата в МЗХ , животни и животновъди само на снимка ща може да се видят. Само се моля на следващия министър дядо му да не е филмов режисьор, че игрални филми тогава ще трябва да снимаме.

  • Следващият ще снима исторически филми…Защото животновъдството ще е останало в историята!

 3. Със следваща заповед може да поискат и попа да присъства или всяко говедо име да има.Може и по фешън канала да ги пуснат.

 4. Заповедта само за кланниците ли се отнася,ако продаваш за доотглеждане отново ли ще правят снимки?за личните им карти,простотия….

 5. За сетен път се убеждавам, че в БАБХ се творят само простотии! Коя от коя по-уникални!!! Просто там са назначени някакви малоумници, които идея си нямат от нищо!!!

 6. Е как кой ще плаща? Що питате отговори? Ще плаща фермера, щото той е на зор да си продава стоката. На официалката му дреме на сайдера да ходи по фермите да се вмирисва. Ама не е виновен този дето яде баницата. Щото когато някой протестира срещу простотията на БАБХ и МЗХ, фермерите начело с Б. Синапов ходят да защитават чиновниците на контрапротест. И така. Сега ревем, ама на чужди гробища.

 7. Ех тези „специалисти”, чудни правила въвеждат! Господ да помага на тези доктори, дано не им искат лиценз за фотографи!

 8. В наредбата са пропуснали да впишат задължителното вземане на копитни отпечатъци . А се надявам в близко бъдеще да се вмени на ветеринарните лекари задължението сами да съпровождат животните .

 9. Ега ти простотията! Даже кравите или телетата трябва лично да се подпишат на снимката. ” Осъденият на смърт идва”.

 10. По-голям шоуспектакъл не бях чела .Тези в България тотално са се побъркали ,ако това наистина е заповед , влезла в сила .

 11. Ако не е влезнала в сила, ще влезе, не бой се. Както модул мляко – убийството на БГ животновъда. Ако някой не знае какво е модул мляко , да обясня. Всеки кравар е длъжен всеки месец да дава 2 проби мляко за изследване. В нашия район най-близката лаборатория е на 160 км. Може да плати на пробовземач или ако е изкарал курс (платен), купил си е таблет със специални хардуерни изисквания, може да си занесе пробата и сам. И така фермера взема проба снима с таблета праща снимката където трябва, изгася таблета, хвърля лошата проба и си взема и занася каквато иска!!! Обаче си остава ходенето и плащането по стотици левове на избрани лаборатории. Иначе качеството на млякото си е едно и също. НО НЕ ТУКА Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО. Ако някой иска да унищожи фермера само трябва да нареди или плати на лабораторията да изкара лоши проби. От там следва 4 месечно носене на проби за да се върне статута на фермата. През тия 4 месеца никой няма право да изкупува мляко от тази ферма. Няма производство което 4 месеца да си изхвърля продукцията и да оцелее. И ТАКА ПУШКАТА Е ЗАРЕДЕНА, НАСОЧЕНА Е В ЧЕЛАТА НА КРАВАРИТЕ САМО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА НАТИСНЕ СПУСЪКА.

 12. Прочетете първо римско точка 5 и 6 животните трябва да престоят в транспортната кола 24 часа

 13. Това е резултата от “абдикирането” на държавата от отговорностите й. Това е резултата от “пазарната мисъл” и некадърна администрация, която безмозъчно цвъка регламенти на парче, без да е наясно какво и как всъщност “регулира” и дали просто не създава пречки.

 14. Костадин Пеевски , има една българска поговорка че най-добрия хляб продава хлебаря ,който знае точната рецепта за продуктите и си е изцапал ръцете с брашно сам.Какво искам да кажа ?
  Не може костюмирани кокони и самовлюбени , гелосани момченца да пишат наредби и правила и да ми решават съдбата на няколко милиона души .Не може .На това трябва да му се сложи край някой ден и онези, които ще създават условията на работа , трябва да знаят кат тези условия могат да бъдат изпълнени на практика – в студ , пек и мраз , борба със смъртоносни болести , картели на мандри и изкупвачи и един частно-практикуващ лекар на десет села , който идва след десетото обаждане , защото припада от работа .
  Тези кретени изобщо не са на ясно с нищо , освен с партийните си книжки и топлите си , застраховани столчета .Но застраховка в тоя живот да нищо няма …..

 15. Господ да помага на животновъдите че докато ги снемат животните и почакат да ги натоварят погледни че вече са умрели.

  • спокоино днес им купиха от най хубавите таблети ще правят чудни снимки

 16. Да какво ще става с животните които трябва да се махнат по наи бързия начин

 17. И май накрая разходите по разпоредби ще излязат по високи от продажната цена на животните!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here