Турските фермери ще получат от държавата по 300 овце, за да не закриват фермите си

17

За да се намали вносът на месни продукти и да се подпомогнат животновъдите,правителството на Турция планира да предостави на турските  фермери овчи стада от по 300 глави. Това заяви министърът на земеделието  Ешреф  Ахмед.
“Ние сме отглеждали през годините до 90 млн. овце, сега са около 45 млн, но пък населението ни се увеличи многократно. Правителството ще разпредели по 300 овце на  всеки желаещ фермер. Нашият приоритет е да предотвратим преместването на земеделските производители в градски райони, като по този начин, те се отказват от фермепството. При разпределянето на тези животни, ще се даде приоритет на регионите с пасища. Ние изчислихме, че ако  осигурим по 300 овце,  те ще родят 400 агнета. Животновъдите ще продължат да отглеждат овцете, но ще продадат агнетата на държавата и ще си платят овцете на държавата, а тя ще  предостави агнетата на други животновъди” – това е заявил министъра.
Програмата предвижда и компенсиране на разходите на земеделските производители за ветеринарни услуги. В допълнение, правителството възнамерява да плаща на животновъдите минимална заплата и да поддържа тяхното  социално осигуряване.

Изисквания:  Изискванията за кандидатстване за 300 овце за разплод няма да бъдат много строги. Достатъчно е семейството на  фермер да живее с него в селото.
Документ за ипотека:  Държавата ще предостави на семействата 300 овце за разплод, като постави ипотека  върху земята на фермера.
Шампанско: Броят на овцете ще бъде  300. Това е числото, което трябва да бъде дадено на всяко семейство. И то няма да се променя.
Още за фермера :  Семействата на фермерите ще получат 300 бр. разплодни овце, както и осигуровки и заплата. Лицето, което получава овцете, ще получи минимална заплата. Ветеринарните услуги за овцете, също ще бъдат безплатни. Държавата ще отговори на необходимостта от фуражи, и ще ги снабдява приоритетно.
Плащането  Изплащането ще бъде след раждането на потомството. Семействата ще могат да платят 300-те овце, като продадат агнетата на държавата или, ако пожелаят и самитете ще могат и да си  ги купят. Земеделският стопанин няма да загуби, защото ще има гаранция за цената.
Източник: aksam.com

17 КОМЕНТАРИ

  1. Тува е работа а не кат нас от седем години се занимавам с крави 2011 почнах с 3 на 2018 влазох с 78 и ме накараха да ги махна мнг
    сам увеличил броиката защото комшия дошъл на село на почивка не да мерише лаяна и само ми пишат актове от карджали

  2. Може да ми даде някой съвет живея в село дет няма питейна вода асвалт нее в регулация и сме само две къщи 5 души аз си искарвам храната от тез животни.а комшия дет е пенсонер миниор и една кокоска няма.постояно ми пише жалби в сички органи че несам одговарял на изискваниата.а в такава община живея дед 85% от животновъдите гледад както аз а само аз получавам актове дет на секи 14 дена

  3. Щом има собственост то той има право на живот.. ако гледаш до него над допустимият брои крави то е ясно че ще му мирише и разбира се животните ще му пречат… като искаш да гледаш то трябва и да спазваш законите ..

  4. За какви цигани и турци говориш,ти за нещо повече ли се мисшиш,виж във каква държава циганска живееш и си направи извод какъвси

  5. Няма държава която да не влага в развитието на фермерството си,храната си. 44% от бюджета на всяка една се инвестира. Няма наредба която да ги връща назад. Навсякъде бат Бойко предлага нашите агнета телета. Не зная точно колко са ,но няма да ни стигнат само на нас за един месец.

  6. Точно,предлага ни на кой ли не,само на веригите в България не..Защо ли…Тук се продава всичко,ама не и Българско…хранят хората с 50 годишни замразени телета от южна америка,а нашето телешко ще го изнася…Да не говорим за мандрите с какво работят…а нашето овче мляко за гърците…и те така….

  7. Защо протестирайте,ами да протестираМЕ…ама кой да ни организира?Дякона го няма….

  8. Айде бе..организират ги…имат политици,синдикати…а тук само корумпирани боклуци…

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here