Невероятните 120 000 евро за теле

11

Не само за футболисти и коне се развързват кесиите. Този път 120 000 евро се дадоха за едно теле. Това се случи на търга съпровождащ шоуто на Мастеринд.В препълнената зала с над 3500 фермери и зрители /повече отколкото у нас ходят на футболен мач/, след приключването на търга, никой не можеше да повярва, че е станал свидетел на такова шоу. В продължение на три часа се наддава за млади телета, 42 на брой. Средната цена на продадено теле бе 10 026 евро. Дълго се задържа върхова цена от 24 000 евро за едно теле, което замина за ферма в Шлезви Холщайн.
Дойде реда обаче на Perfection. Женското теле „създадено” от  селекционера Юрген Хинце от Требел, бе върха на тази вечер. WEH Perfection, е дъщеря на Gymnast, и  определи нов европейски рекорд,  като бе продадена за 120 000 евро.  Perfection има GTPI от +2863, с феноменалната немска  развъдна стойност от 160. Още отсега телето има има договори за ембриони от невероятните 55000 евро. Новият дом  на Perfection е вече в Холандия.

Николай Григоров – Мастеринд

 

 

 

 

 

 

11 КОМЕНТАРИ

  1. обадете се на шефа на Геномика оод – николай Григоров, намерете телефона в техният сайт, и го питайте

  2. На това теле му трябват 11сет лактации по 14000л мляко по 0.72лв ,за да си плати цената. Или възпроизвежда 6ст дъщери по 20000лв, -и в двата случая ,ще живее ли толкова дълго

    • това теле ще е донор на ембриони, пише го. И ще се изплати за 2 години

  3. Ivo Valchev Още дълго има да превиваш гръб, ако мислиш само за мляко – нещо да си чувал за продажба на ембриони и бици от най добрите крави в света. За съжаление в България никой не се занимава сериозно с генетика. Преди няколко години на националното изложение в Торонто, Канада, крава беше продадена за 1 милион долара, така че 120 хиляди евро не са кой знае колко. Поздрави от Канада!

    • Г-н арбов ,тези ембрионални технологии са ни известни,но и далечни! Според скромното ми мнение,-няма логика в такава цена,особенно за българия. Не ми се спори с вас,но ние имаме по-земни проблеми. Трудно ще стигнем германци,холандци та да приемем тяхната реалност. Поздрави от село!

  4. Здравей Иво, и аз се съмнявам, че скоро ще ги стигнем западняците – макар че преди 35 години бяхме много по-напред от тях в ембриотрансфера и ги учихме как стават тези работи. Проблемът е друг – в България никой не се занимава с генетика и селекция, а без генетика и 1 лев да стане млякото, пак няма да има пари, ако махнат субсидиите. Така е то………

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here