Кравата беглец

0

Крава плувец  стана любимка на жителите на южния полски град Ниса.  Светлокафявата крава  от породата Лимузен  е „ въстанала”  по време на товарене  на камиона за кланица, и е избягал в близкото езеро. Оттогава тя живее  сама на един остров.
По време на товарене собственика е предупредил работниците за лошия характер на кравата. Те не го послушват, отказват упойка и съответно  кравата събаря  желязна  ограда с пълна сила, преди да избяга. Когато мъжете започнали да гонят, животното, то вече се намирало в близкото езеро  Nyskie (Neisser Reservoir). Един от работниците в опита си да я задържи получава фрактура на едната си ръка и синини около ребрата по време на дивото бягство на кравата.

Дори пожарната бригада се проваля и не успява да хване кравата. Собственика и, в продължение на една седмица, се опитва да установи контакт с кравата, също неуспешно. Когато той се приближава до кравата с лодката, тя скача в езерото и отива до друг остров. Кравата е била винаги нащрек, и не е допускала човек на 70 метра от нея.
Застрелването също не може да е опция, защото  това би довело до глоба за собственика. За щастие на кравата, местният ветеринарен лекар нямал газови патрони за своята зашеметяваща пушка, а доставката им ставала бавно.  Тези  дните на гонитба,  очевидно са убедили г-н Лукаш – собственика на кравата  за безсмислието на цялото начинание. Оттогава той редовно доставя на кравата храна на нейния остров.
Местният политик и бившият певец Павел Кукиз е приел присърце  съдбата на изтощената крава. Той иска да спаси “героичния добитък” от смърт.
“Аз не съм вегетарианец, но борбата  на кравата за оцеляването си, е безценна. Ако всички граждани,  покажат такава решителност,  като тази крава, Полша  ще бъде Земя, в която ще тече мляко и мед”.
Зоопаркът Ополе в Горна Силезия има добрата воля да вземе животното, но не може  да приема крави в резултат на различни изисквания.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here