“Вкусно или здравословно – качеството на храните в ЕС”

0

Граждански диалог с еврокомисар
8 март 2018 г. от 15:00 до 16:30 часа
зала “София”, Гранд Хотел София

Представителството на Европейската комисия има удоволствието да Ви покани на публичен дебат с Витянис Андрюкайтис, европейски комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните и Десислава Танева, председател на комисията по земеделието и храните в 44-то Народно събрание.
Европейските граждани трябва да имат достъп до безопасни и здравословни храни, отговарящи на най-високите стандарти. За целта Европейската комисия разработи интегриран подход, който цели гарантиране както защитата на живота и здравето на човека, така и защита на интересите на потребителите и лоялната търговия с храни, като се вземат предвид здравето на животните и хуманното отношение към тях, здравето на растенията и околната среда.
С оглед мерките за сигурност каним гостите да бъдат в залата на събитието не по-късно от 14:30 часа. Събитието е със задължителна предварителна регистрация онлайн на следния линк: http://bit.ly/EUdialogues0803, който ще бъде достъпен до 12:00 часа на 7 март 2018 г. Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата.
Европейската комисия насърчава пряката комуникация между европейските комисари и гражданите. От януари 2015 г. досега са организирани над 500 диалога в над 160 града в Европейския съюз. По време на гражданските диалози участниците могат свободно да задават своите въпроси към участващия представител на Европейската комисия. Въпроси се приемат и онлайн, тъй като диалозите обикновено се излъчват на живо в интернет.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here