Стел Джеф-триумфира в Париж

0

Stel-Jefa, дъщерята на Голдуйн,  направи двоен удар. След победата си в Рен през септември 2017 г. в категорията  крава  на  3½ години, тя  отново триумфира в понеделник в Париж на  Международното селскостопанско изложение SIA (Salon International de l’Agriculture). В голямата битка за гранд шампион за Холщайн, именно последното потупване на съдията, бе върху гърба на Stel-Jefa. Собствениците са четирма –  Стефен льо Друиленек на 51 год., брат му,сестрата и племеницата.

 “Аз за първи път участвах в конкурс през 2000 г. Тогава  се запознах с мотивирани животновъди и страстта дойде така, казва Стефен льо Друиленек. Никога не сме имали по-добро от третото място, отбелязва победителят. Тези две победи на Stel-Jefa, това е красив образ на нашето животновъдство “.
Във фермата си, отглеждат 130 млечни крави, 210 юници и 60 бикове.
“Ние произвеждаме биците за  естествено покриване.”, – казва селекционерът. С разширяването на стадата, съществува истинско търсене на бикове за естествено възпроизводство.
Генетичният подбор се е превърнал в истинска икономическа дейност за фермата. “Ние продаваме 80 до 90 крави юници и телета  годишно, не е лошо, те отиват в Австрия и Германия”.

В шоуто на “Червеношарените” титлата “Гранд шампион” отиде при канадката Gen-I-Beq Inaika (Detox x Baxter) .

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here