Румъния – Субсидии млечни крави

0

Обвързана подкрепа за млекодайната крава през 2018 г. Какви са специфичните условия за подкрепа при отглеждане на млечната крава и промените, които фермерите трябва да знаят за тази кампания. През 2017 г. субсидията донесе на фермерите 442 евро на глава.. Ако се вземе в предвид, че минималното стадо, за което може да се иска такова плащане, е 10 животни, земеделските производители могат да получат поне 4 420 евро на стопанство по своите сметки!
През 2018 г. на субсидия могат да разчитата ЗП , които имат в стадото си най-малко 10 крави и не повече от 250 бр. За планинските райони минималната бройка е обаче пет крави, а максимума се запазва на 250 бр. Възрастта на кравите трябва да бъде не повече от 10 години в крайния срок за подаване на заявлението 15 май 2018 г. (включително подадени в периода на задържане). Броят на млечните крави трябва да се запази в продължение на най-малко шест месеца ;
Трябва да се осигурят следните документи:
– копие от паспорта на всяка млекодайна крава, за която се иска помощ;
-сертификат издаден от Сдружение за създаване и поддържане на родословна книга на породата,
– копие на договор с първия изкупувач на мляко, който е валиден в продължение на най-малко шест месеца.
– копие от сертификата за търговия на продукти от селскостопанския сектор за производителя, който директно продава млякото или млечни продукти.
– копие от касов бон при директни продажби на мляко чрез автомати за продажба, независимо от правната форма .
– копие от фактурите за директни продажби
– копие на фишове за доказване на доставка на преработено сурово мляко .
Припомня се също на фермерите , че в допълнение към плащането при обвързаната подкрепа , земеделските стопани могат също така да поискат преходна национална помощ за мляко и квоти за месо.
Източник:kanal5ro

ОСТАВИ КОМЕНТАР