Промените в техническите изисквания на селскостопанската техника в Европа, доведоха до бум на продажбите

0

През2017 г. европейският пазар на трактори е нараснал с почти 13%, като продажбите са достигнали своят връх през декември. Това се съобщава от Европейската федерация на селскостопанската техника (CEMA).

Според Асоциацията, през 2017 г. в 30 европейски страни са били продадени 161.2 хил. земеделски трактори, което е 12,8% повече от миналата година. Очаква се рязък скок в продажбите през декември: трактори с капацитет под 50 к.с.  с увеличение на продажбите до 38.4%, с капацитет над 50 к.с. – с 6.5%.

Основната причина за този ръст, е промяната в техническите изисквания за спирачките и осветлението на тракторите, които влязоха в сила на 1 януари 2018 г..

Селскостопанските машини, които не отговарят на новите изисквания, не могат да бъдат регистрирани след тази дата.
Експертите смятат, че това ще се отрази негативно на продажбите през първите месеци на тази година.

Следва да се отбележи, че обемът на пазара на трактори, нарасна значително във всички европейски държави, с изключение на Франция. В тази страна продажбите са намалели с 2,2%.

Като цяло пазарът на селскостопански машини, включително комбайни, пръскачки, преси и косачки, се разраства в по-голямата част на Европа.

Пазарът на селскостопански машини в Германия нарасна с около 9% през 2017 г., главно поради ръста на продажбите на трактори. При другите селскостопански машини търсенето леко се повиши.

Във Франция, след рязък спад в продажбите през първата половина на годината, последвано от значително увеличение на второто. В резултат на това, обемът на пазара на селскостопанска техника за цялата година се е увеличил с 2,1%.

Значително търсене на всички видове селскостопански машини се наблюдава в Италия. Продажбите тук бяха частично насърчени от европейското и националното финансиране.

Според прогнозите на експертите през 2018 г. пазарът на селскостопански машини ще продължи да расте. Същевременно производителите на оборудване от Франция, Германия, Белгия, Италия и Обединеното кралство очакват леко увеличение на пазара в тяхната страна.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here