В Австралия се продават 400 000 говеда, накуп

6

В Австралия се продава  компанията с 16 говедовъдни ферми, в които се отглеждат 400 000 животни и разполага 5,5 милиона хектара земя.

Пропорциите на австралийския бизнес често учудват европейските читатели, но това е истина. Допълнително в активите на компанията влизат  две  станции за угояване на телета, които се намират  в Индонезия.

Анализаторите на пазара оценяват стойността на компанията на около 630 милиона евро. Тя е един от най-големите производители на говеждо месо в Северна Австралия, и се радва на добра репутация, за качеството на своите животни, както и на своите служители. Има, разбира се, директни канали за продажба на животни и месо за местните клиенти и големите хипермаркети в Азия. През 2017 г. е регистрирана печалба от около 31 милиона евро. Активите са приблизително 555 милиона евро. Това е най-голямата частна компания за добитък в Австралия.

За сведение на нашите читатели, това е втора XXL сделка за Австралийското говедовъдство.  В края на 2016 г.  след продължила месеци „война” на наддаване фермата S.Kidman & Co с 185 000 глави добитък и с обща площ от 10 милиона хектара, бе купена за около 243 милиона евро от най-богатата жена в Австралия – Джина Рейнхарт и китайската  група Шанхай Креед.

ДжинаРейнхарт  е родена 1954 г. През 1992 когато почива баща и, наследява компанията със 75 млн. евро. Сега вече богатството и е 18 милиарда евро. Тя е една от най-богатите жени в света.

 

6 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here