Канадското правителство инвестира в модернизиране на млечни ферми

0

Вероятно след няколко години и у нас ще стане така. От срещите ни с нашите фермери се разбира, че желанието за работа от тяхна страна е голямо. Но и те вече искат що годе прилични обори, край на ръчния труд, лопатата и метлата в музея, да има поточност и автоматизация в процесите във фермата.   Разбира се, това не става с 10 или 15 хиляди лева, които се дават. Става така, както го правят канадците. Няма друг начин,  ако искаме да имаме млечно говедовъдство за в бъдеще. Управляващите, които и да са те, да финансират подобни проекти.
Говедовъд.ею

Говорейки  във Мари Клод Бибо, министър на международното развитие и франкофонията на Канада, подчерта за направените инвестиции за модернизиране на  ферма за 120 крави. Пиер Боулет и Ксантал Фортиер са млекопроизводители от четвърто поколение, продължавайки да развиват фамилна ферма, която е в експлоатация от 1908 г. Производителите на мляко, наскоро преустроиха обора си, за да инсталират нов робот за доене, увеличавайки производителността и ефективността, с подкрепата на Инвестиционна програма Млечната ферма.

Министъра каза: „Двамата  са чудесен пример за бъдещи млекопроизводители, насочени към подобряване на производителността на фермата и намаляване на разходите. Радвам се, че правителството на Канада допринесе да станат иновативни и конкурентни на пазара. Това е само един от многото начини, по които правителството продължава да подкрепя млечния сектор, за да гарантира, че той остава силен.”

„Това е значителна инвестиция и ще ни позволи да модернизираме нашия бизнес. С този робот за доене от трето поколение, ще разполагаме с по-надеждни данни за здравето и производителността на стадото. Управлението на стадото ще бъде по-ефективно и ще можем да осигурим по-високо качество на млякото. ” допълва единият от фермерите собственици.

Бързи факти

  • Проектът за модернизация на фермата е подкрепен от инвестиционната програма за млечни ферми с инвестиция над $ 194 000.
  • Инвестиционната програма за млечни ферми е петгодишна федерална инвестиция на стойност 250 млн. долара, осигуряваща целеви приноси, за да помогне на канадските производители на млечни продукти, да актуализират технологии и системи и да подобрят производителността чрез подобрения на оборудването си.
  • Към днешна дата над 750 производители на млечни продукти са одобрени за финансиране в размер на над 36 милиона долара  в широк спектър – от проекти за малки инвестиции в оборудване за кравеферми до големи за автоматизирани доилни системи.

    Източник:Тhe Globeandmail

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here