Да не изправяме фермерите един срещу друг

2

Интересен въпрос е зададен на министър Порожанов от двама депутати от ПГ на “БСП за Българея” Георги Стоилов и Кристина Сидорова.

Става дума за отпуснатите ниско лихвени кредити от 2008 г. Въпроса е интересен дотолкова, че се иска една информация от министъра, и то в един момент, когато животновъдите не са готови да връщат този кредит. Въпросът е и интересен, че не се настоява нито да се върне кредита, нито да бъде опростен. Какво ще стопли депутатите, справката, която ще получат, че еди колко си фермери имат да връщат еди колко си пари. Все пак тези хора си плащат лихвите, и съвсем скоро само с лихвите ще са върнали взетите пари. Въпросът точно в този момент, вероятно ще нагнетите напрежението между колегите фермери – тези които са взели и са върнали, тези които не са взели, и тези които са взели, и са внесли само лихвите. С какво ще помогне отговора на въпроса на фермерите – никой не знае. Все пак господата да не забравят, че и предходните управляващи, също обещаваха да направят нещо по “въпроса” с кредите.
Хайде, някъде другаде да се хвърля енергията, и да не се повдигат болезнени въпроси и да се търси под вола теле, и то в неподходящо време. Това е един много “тънък” момент в нашето сегашно фермерство. Нека да не нагнетяваме напрежение между самите фермери.
Говедовъд.ею

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

2 КОМЕНТАРИ

  1. Да уточним,че когато се отпускаха тези кредити всеки който имаше нужда можеше да кандидатства и да получи такъв кредит документите не бяха кой знае какви. На някой колеги не са им трябвали не са кандидатствали,сега пък сърби боли драго ми е!!

  2. Да, добре е да уточним: някои теглихме редовни банкови кредити и ги изплатихме. Доколко според Вас е справедливо да се опростят за едни, а други – имали, платили?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here