Среща в МЗХГ. Този път изпреварихме гърците

2

Днес в Солун, гръцките фермери от сектор мляко, имат работна среща по въпросите на млечния сектор в Гърция.
Този път българските фермери от Националния съюз на говедовъдите ги изпревариха, като вчера проведоха подобна работна среща с ръководството на МЗХ, и съвместно обсъдиха състоянието на сектора, слабите страни, и какво може веднага да започне да се прави за подпомагане на фермерите. Тези първи стъпки да са началото към една концепция за развитието на говедовъдството.
Повече информация ще за тази среща ще публикуваме утре.
Какво ще обсъждат днес говедовъдите на Гърция. Преди това, трябва да кажем, че сектор мляко в гръцкото говедовъдство, се представлява от стотина хиляди крави, които са със средна млечност над 6000 кг, получаваното мляко е повече от това, което получаваме ние от 250 000 бр крави и сивата икономика в сектора е само 5%.

На срещата в Солун ще с присъства министъра на развитието на селските райони и храните – г-н Евангелос Aпостолос, заместник министъра и представители на политически партии. Срещата се организира съвместно от Министерството на развитието на селските райони и Съюза Холщайн за Гърция, който представлява и фермерите от сектор мляко.

По време на срещата ще бъдат обсъдени следните въпроси:
Необходимост от разработване на национална стратегия.
Анализ на производствените разходи.
Конкурентоспособност на гръцкия производители на млечни продукти.
Свежото мляко и неговите предимства в храненето.
Пречки и потенциал за развитие на млечни продукти краве мляко .
Биологично мляко.
Етикетиране и проследяване на храните
Инвестиционни възможности за животновъдство в рамките на Програма за развитие на селските райони “,
Кръгла маса за пазара на мляко и млечни продукти
“Фермери отглеждащи млечни крави – техният принос за развитието на националната икономика”
За Говедовъд.ЕЮ : Михалис Георгиос

Пожелаваме успех на гръцките фермери.
Говедовъд.ею

2 КОМЕНТАРИ

  1. Добре, г-н Михаил Михайлов, от 14 години все първи стъпки ли правят в това министерство?

  2. Ръководството на МЗХ са орда нехранимайковци и никога няма да могат да решат проблемите във сектора глобално , защото са лишени от дар информация , ако можеха -щяха са сега да са се справили .Те знаят ли изобщо защо са там на тези длъжности и с чии човешки съдби си играят?Така ми се иска да отида до България и да ги закарам в една ферма на обикновени хора , където се работи по петнайсет часа в денонощие и наградата е банковата сметка с европейски подаяния .Некадърни служители , които са пласирани във всяко едно ниво на управлението на България , с лопата да ги ринеш .Къде бяха през този период на закриване на ферми и клане на бременни юници и дребнокопитни , къде бяха ? Къде сиктир !Сега се сетиха , когато ударихме дъното

ОСТАВИ КОМЕНТАР