Говедовъдни новини – Уикенд 12/2018

0

ПОЛША: Според вековната традиция, първият понеделник на големите пости, се свързва с голямо шоу за любителите на коне. Мястото на представлението е гр. Скарийзу,  към които се насочват хиляди поляци и гости от Европа. По време на двудневното събитие организаторите са подготвили много  атракции, като най-новата бе, дърпането на трупи от труднодостъпен терен .


БЕЛАРУС: Най-модерният сладолед се появи в Беларус – Черният цвят е модна тенденция в хранително-вкусовата промишленост. Фабриката за сладолед- Могилев, предложи на потребителите черен сладолед с натурален вкус и конфитюр от червена боровинка. За да се съобразят с изискванията на световната мода, необикновения деликатес е поставен в еднаква черна фунийка.


ЯПОНИЯ: Робот на име “Super Monster Wolf” работи на слънчева енергия и обезкуражава глигани, вълци, лисици и др. горски зверове, с чудовищния си външен  вид.
Роботът е оборудван със сензори, които откриват наличието на животно в близост и задействат чудовището, и то произвежда силен рев и писклив звук. В същото време главата с блестящи червени очи се обръща от една страна на друга. Трябва да се отбележи, че роботът може да произвежда до 48 различни звука, които се чуват в радиус от 1 квадрат. км. Цената на един робот за вълци е $ 4440.


МОНГОЛИЯ: Екстремният студен и тежък сняг през последните седмици, доведе до масовата смъртност на добитъка в азиатската страна. Според монголската статистическа служба, зимното време досега е „убило” повече от 700 000 животни. Монголия често е преследвана от феномена “Dsud”. Най-опустошителните резултати от този феномен са през 2009 и 2010 г., когато загинали  9,7 милиона животни. Изследователите вярват, че изменението на климата прави “dsud” особено опустошителен. Общо 230 хиляди семейства в Монголия живеят от животновъдство. През декември 2017 г. животните на страната са достигнали 66 милиона животни.


ОСТАВИ КОМЕНТАР