Сухото мляко решава цената на суровото мляко

1

Обезмасленото мляко на прах, от интервенцията продължава да натоварва пазара на мляко. Ако продажбите продължават в това темпо, след девет години ще се опразнят складовете, в които се съхраняват стотиците хиляди тонове сухо мляко. Освен това, за тези складове се плащат 10 млн.евро годишно наем.

Сухото мляко в „атака”

В края на миналата седмица, Европейската комисия, отново продаде обезмаслено мляко на прах от интервенцията: 4,127 т на минималната цена от 105 евро /100 кг.
В последния кръг на търга, бяха предложени 37,712 т.
Европейската комисия определи  тази цена от 105 евро / 100 кг като минимална цена, приета с одобрението на държавите-членки на ЕС, за продажбата на 4,127 тона обезмаслено мляко на прах. От началото на годината запасите са намалели с около 10 000 т, въпреки това, в интервенцията все още има около 370 000 т.

Получава се интересна ситуация. Всички произвеждат повече мляко, и в крайна сметка, всички земеделски производители мислят, че могат да спечелят повече, като доставят повече, но и едновременно се съхранява сухо мляко още повече! Каква лудост!!!!
Спешно трябва ориентиране към търсенето производство, за да се спре този фарс.
Разбира се, този проблем едва ли ще го реши България, с малките количества мляко което произвежда. Това ще решат големите, но при такива ситуации най-потърпевши са малките.
Че това е така, го доказват и цените на суровото мляко в Европа: България – 0.313 цента за кг, Словения – 0.274цента, Латвия – 0.287 цента и Литва – 0.296 цента.
Говедовъд.ею

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Продавам кравите, правя лабораторията 🔬 на Декстър и започвам да произвеждам сухо мляко

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here