В Германия – клането след “електрическа анестезия”

0

В Германия влезе  в сила Закон за клане на животни, със задължително зашеметяване, чрез  методи, които водят до смъртта на животното..  Германското федерално правителство обясни, че законът е задължителен за всички, независимо от религиозните вярвания. За тези, които не са в състояние да  зашеметят животното, могат да се обърнат за помощ към  квалифицирани и специално обучени хора.

“За членове на определени религиозни общности,  повелителните норми на техните религиозни общности, забраняват употребата на методи за зашеметяване, които водят до смъртта на животното, компетентният орган може (в съответствие с Наредбата за хуманно отношение към животните),  да разреши краткосрочен електрически шок върху животните за минимално време, необходимо за постигането на желания ефект – зашеметяване и безболезнено клане. “.

За да се ползва специалист за “електрическа анестезия”, трябва да има предварителна заявка до съответните структури преди това.
Материал от германския Бундестаг

Анестезия (на латинскиanaesthesia) е дума от гръцки произход и означава безчувственост (към допир, натиск, температура, в това число и болка). Днес с този термин се означава съвкупност от действия за обезболяване в медицинската практика за извършване на болезнени оперативни, лечебни и диагностични процедури.

Говедовъд.ею

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here