Да подкрепим фермера Георги Николов

6

В  Говедовъд.ЕЮ се получи писмо от говедовъда Георги Николов от гр. Плевен. Писмото беше на двата полюса. На върха бе, възхищението на Николов, от постигнатите резултати от неговите колеги, и долу в ниското неправдата, която съществува, и хората които „изяждат” парите на животновъдите. Предоставяме на Вашето внимание писмото на Жоро, без редакторска намеса и цензура.
Говедовъд.ЕЮ

Георги Николов

Уважаема редакция, пише Ви Георги Николов – фермер, говедовъд, млечен сектор от района на Плевен. Единият ми син също тръгна по моя път, и сега има ферма от петдесет месодайни крави. Най-напред искам да благодаря на. Говедовъд.ЕЮ за полезната информация, която получаваме всеки ден. Наистина ни дразни, че повече се пише за чужбина и по-малко за България, но пък то се пише за където има защо. Много пъти Ви се заканваме, че пишете с менторски тон и сякаш ни се карате. Но след като прочета написаното, май ми се иска и дори да ме наплескате, че не съм свършил добре това, което сте публикували. Прочетох с голям интерес двете последни статия –
                        Маските падат. Асоциациите проговарят. Идва ред на фермерите
и
                                          Среща на български и гръцки говедовъди

Възхитен съм, че и в България, могат да се получат такива резултати, най-вече по увеличението на средния млеконадой от крава. По отношение на по-ниските стойности на протеина и маслото е съвсем нормално. Тези показатели не се заплащат, и съответно и селекцията ни по отношение към тях, е занижена.

Ножа – за кравата или за фермера

Искам да поздравя Минчо Иванов, със тези 36 кг мляко от крава дневно. Също така и Йордан Узунов и синовете му, с високите резултати.
Четейки за тези ферми и другите водещи от Сливенски район, ми се иска да бъда като тях. Всичко това, ме амбицира и вече съм започнал да работя по въпроса. Мисля, че вече мога да отделям повече време за управление на стадото. Завърших на 100% строителните работи във фермата. Преди два месеца пуснах в действие нова доилна зала. Пасището ми, което е над 1000 дк има 12 вида треви, и тази година се развива много добре. Преди няколко дни, заедно с двадесетина човека от програмите за осигуряване на временна работа, от кметството, почистихме идеално не само моето пасище, а и това което използват селските крави.
Посетих фермата на Светла Манева, ходих на изложение до Германия, посетих пътуващия семинар и мисля, че вече съм готов за ход напред. И на мен ми се иска много, след няколко години, да кажа – днес средната млечност от крава в моята ферма е 35 кг.
Още веднъж поздрави и пожелания за още по-големи постижения на Минчо, Вангел Лолов, Сашо от Леново, Светла Манева, Асеница, Димо от Спасово, Полковника от Сливен, Димитър Зоров и всички останали колеги постигнали висока млечност в стадата си.
Много ми е трудно от хубавото да сляза в калта. Преди известно време разобличих един псевдо фермер. Човека има животновъден обект, но няма животни, има  си и пасище, всичко както си му е реда. Даже за това си получава и полагащите му се субсидии, като млад фермер. Но  няма  и ферма, но пък участва в програми за което пак си получава полагаемото му се.
В крайна сметка, този човек усвоява нашите пари, парите определени за фермерите. Ами май, много станаха тези случаи, за които се знае. Гласност добиха конете, и то само защото имаше умрели много коне. Имаше стотина овце в Пловдивско, дето също никой не ги видя, ама имаше покровител от фонда, и сагата приключва и за  тридесетте говеда на един партиен лидер.
Наказаха ли ги тези некоректни хора, никой не знае.
Всичко това, ме накара да подам сигнал до компетентния орган, за този животновъд без животни. В крайна сметка се оказа, че ме съдят и не само това, ами и ще ме осъдят, че съм обидил този животновъд „без армия”.
Колеги, сега важното е не моята личност, важното е ,ако знаете за такива злоупотреби, да  реагирате веднага, сигнализирайте на органите, не ги щадете тези псевдо “животновъди”. Те ни ощетяват, те забавят развитието ни, за тях не трябва да има компромиси, в името на развитието на нашето родно животновъдство.
На Говедовъд.ЕЮ пожелавам да бъдете все така безкомпромисни към нашите грешки, и тези на институциите. Сигурно ще ви се сърдим от време на време, но по-добре с вас отколкото без вас.

Георги Николов-фермер, говедовъд

Говедовъд.ЕЮ се обръща към всички  говедовъди, да подкрепят Георги Николов в борбата му с неправдата. Днес е той – утре може да бъдете вие на неговото място, или има от вас и сега, които също се пекат на този огън, но ги е страх да се обадят.
Чакаме вашите сигнали за всякакви нередности, които обещаваме, че ще публикуваме без редакторска намеса и цензура. Ще им дадем гласност, и чрез нашите страници, ще помогнем те да достигнат до повече институции, и длъжностни лица, от които зависи това.
Пишете ни на адрес govedovad.bg@gmail.bg, и бъдете сигурни в нашата лоялност.
Говедовъд.ЕЮ

6 КОМЕНТАРИ

  1. Много се надявам това писмо да стигне до когото трябва и този фермер без армия да бъде наказан, но съм убедена,че това няма да стане!!!!!!

  2. Не желаят животни хората не ас.ас също обичам животните но другите са против.ас имах 6 бр кози и няма как забраниха ми брат

  3. Ако става вапрос ас повече обичам животните и от теб.ако има работа при теб заминавам веднага заради животните.щото ги обичам

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here