Русия без сухо мляко – отговорът на Беларус

1

Лукашенко призова беларуските бизнесмени да потърсят подмяна на руския пазар. Той добави, че на беларуските доставчици на сухо обезмаслено мляко, открито им се правят пречки, когато те  доставят на руския пазар продукцията си. Само за два непълни месеца на тази година, те са намалили експортните си доставци цели  два пъти.

             Поредната крачка, за премахването на сухите млека – направи Русия
                Руснаците тропнаха по масата – с растителните мазнини до тук

Москва и Минск  спориха в продължение на няколко години за доставките на селскостопански продукти, включително  и за млякото. В края на февруари Rosselkhoznadzor ограничи вноса на беларуски млечни продукти, обяснявайки това с проблеми с качеството на продукцията си. Но това бе  отложено временно, за неопределено време.

Миналата седмица президентът на Беларус Александър Лукашенко също  призова бизнесмените да търсят други пазари, ако не могат да решат проблемите с доставките на Русия.

РИА новости

1 КОМЕНТАР

  1. […] Русия без сухо мляко – отговорът на Беларус В Беларус 507 ферми с повече от 5 тона мляко от крава БЕЛАРУС – 9 200 000 тона мляко за една година Още за „Чудото Беларус” Чудото Беларус Беларус изгражда пет селскостопански града във Венецуела Беларус – Китай: Проект за 1 000 000 000 долара […]

ОСТАВИ КОМЕНТАР