Отличен за началото на „Изложение Сливен 2018”

0

Първият ден на Националната изложба Сливен 2018 – мина при отлична организация. Присъстваха над десет делегации от Европа и Канада.

Всичко вървеше „по ноти”, осигурени от г-н Найден Цонев от МЗХГ.
Българското присъствие беше голямо, залата се оказа малка за представителите на фермерите, науката, държавните структури.
Научните сесии бяха в няколко панела.
Деловата част бе открита от Заместник-Министър Цветан Димитров, последва приветствие от кмета на Сливен – г-н Стефан Радев и от Андрея Росати, Генерален секретар на Европейската Федерация на животновъдните науки.
Голямо впечатление на присъстващите направиха презентациите на проф. Васил Николов Председател на ССА и г-н Тодор Арбов, изтъкнат наш експерт-говедовъд. Също така, добро бе  представянето и на другите наши и чуждестранни лектори.

Германският гост г-н Дитрих Кюнслинг с г-н В.Николов и г-жа Зл.Възелова – сверяване на часовниците – по германски. Тодор Арбов – канадските иновации, на път към България.
В същото време на изложбеното място, край Сливенските минерални бани се настаняваха животните, и кипеше трескава подготовка,  подреждаха се и щандовете на фирмите изложители.

Голямо беше напрежението при свалянето на животните и тяхното настаняване в боксовете.

Някои релаксираха така, доволни от свършената работа. За други, релаксацията  бе така.

И главните действащи лица…..

И всички те, ви очакват на изложбеното място – Сливенски минерални бани.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here