Германия: Начини на война при фермерите

0

При нас   се бият по пътищата на открито, в Германия това става тайно, и под други форми. 

За втори път, в рамките на шест седмици, неизвестни лица  пускат 350 крави от оборите на селскостопанската кооперация Flämingland Agrar eG Boßdorf в Саксония-Анхалт. Между 0 и 3 часа, точно когато за три часа  пазачът има право да дремне, извършителите отварят 15-те  врати на фермата, на  двете сгради, които не са се затваряли автоматично, за което се е знаело. Щетите са за 5000 евро.

360-те крави са разпределени и се отглеждат на приблизително 5000 квадратни метра помещения. За щастие, нито една  крава не е отишла на  улицата, или в селото. Сутрешното доене обаче е отменено, защото  е трябвало да се съберат всичките животни. До вечерното доене, животните са върнати във фермата, и след това, отново разпределени по групи.  Стресът обаче,  обърква целия метаболизъм на животните. Това веднага се вижда от  увеличаващи се стойности на маститите и намаляването  на произведеното мляко. От тук и вреда от 5 000 евро. В допълнение, една крава в блъсканицата е била ранена. Обяснението за саботаж, не е възможно, според шефа на кооперацията.

Кой стои зад престъплението, все още е напълно неясно. Земеделската кооперация е подала жалба до полицията срещу неизвестен извършител.

С материал от www.maz-online.de

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here