Плаваща врата – ще насочва кравата

В модерните ферми, които се изграждат сега, се монтират така наречените санитарни врати, чрез които определени животни могат да се насочват от фермера в клетка за ветеринарни и други манипулации. Това улеснява изключително много работата във фермата. Край на виковете, лопатите и псувните. Скоро ви бяхме представили едно решение за лесно фиксиране на кравите, във ферми, които нямат санитарни врати –

Сега ви представяме плаващата врата „One Way Finger Gate”. Тя е предназначена за безопасно осигуряване на еднопосочен трафик в обора. Еднопосочният портал се състой от хоризонтален лъч с вертикални тръби, монтирани върху него. Тези тръби имат извито крайно парче, което ги кара да изглеждат като пръсти. Пръстите леко направляват кравата в една посока, и по този начин допринасят за оптималното насочване на кравите по желания път от фермера.

Вратата има модулна подредба: разстоянието между пръстите може да се регулира по всяко време, дори и след поставянето на портата в обора. Кравите могат да минат през оградата, но те не могат да се върнат обратно. Еднопосочната врата е подходящ за всяка порода крави, благодарение на регулируемата ширина. Освен това, всеки пръст има вътрешна противотежест, която намалява  натиска, и  прави оградата много красива.
Специално разработената гума, намалява шума на пръстите, когато се връщат в първоначалната позиция. За да  свикнат кравите с използването на Gate One Finger Gate, GEA предлага специален режим на обучение. В резултат на това кравите изпитват по-малко стрес и използването на вратата се приема по-бързо.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here