Биоком Трендафилов-Сливен „превзе” и Нови Сад

0

Когато си в чужбина, дори и в съседна страна, всичко българско ти е мило. Няма да забравя това чувство, което изпитах преди няколко години в Истанбул. Посещавайки шоуто Султански нощи, бяха поздравени всички гости по държави. Преди нас поздравиха гърци, румънци, сърби и други с техни народни песни и танци. Нас като комшии ни поздравиха последни. То е ясно, с песента Бяла роза. Изведнъж огромната зала избухна. От всички краища на залата, към сцената запреиждаха нашите българи, и завиха едно истинско нашенско хоро.
По същия начин се почуствах и на изложението в Нови Сад. Минавайки покрай най-добре подредения щанд на изложението – този на нашата Сливенска фирма Биоком-Трендафилов, и виждайки големия брой посетители разбирах, че България е номер едно, по отношение продуктите на фирмата. Няколко екипа на фирмата, на няколко маси отговаряха на въпросите на фермерите и посетителите.
В часовете за хранене, когато посетителите отидоха да хапнат печените прасенца /сърбите обичат да се хранят обилно/, все пак се добрахме до семейство Трендафилови, и получихме информация, какво се обсъжда с клиентите, и с какво ново фирмата е изненадала посетителите на изложението.
Г-н Трендафилов, както винаги усмихнат и с елегантен костюм ни разказа следното:

   – “Тук , в Сърбия, все още са запазени много  от старите структури, по отношение на млекопроизводството и млекопреработката. Същите се реставрират, но се и създават нови, модерни предриятия. Мандрите контролират качеството на млякото, и сгрешилите си плащат. Например при над 450 000 бр соматични клетки, цената на млякото може да падне до 40%“.
– “Изключително голям е контрола за наличието на алфатоксини. Тука няма компромиси –  допълва г-жа Димитрина Трендафилова – Закона се изпълнява стриктно от всички, съпроводен и с големи наказания при неизпълнение“.
Биоком Трендафилов демонстрира „старата”,  вече за нас, гама от техни продукти, като – филтри, тестове за антибиотици и мастит, мая за сирене, ензимни препарати и много други. Специално за изложението бе представена и уникална система за дезинфекция и дезинсекция с бактерицидно, фунгицидно,спороцидно, вирусоцидно и  инсектицидно действие. Всичко това става бързо и чрез газ под налягане. Новост бяха  апарата за измерване на всички групи алфатоксини в млякото. И тестовете за бърза микробиология за храни и напитки, и за достигане до крайния резултат, са необходими само три часа.

Какво да си пожелаем. Повече такива български фирми на пазара, повече добри експерти и оказване на помощ на фермерите, те се нуждаят от това.
Фирма “Биоком Трендафилов” винаги е работила за тях и продължава да ги изненадва с нови продукти.
Накрая трябва да добавя, че това е 12 – тото поред изложение за фирмата в Нови Сад. Успех за “Биоком Трендафилов” и все така напред.

Михаил Михайлов

ОСТАВИ КОМЕНТАР