Холщайн за САЩ – “Звездата” на 2017

0

Организацията Холщайн за САЩ, всяка година обявява наградата
“Звезда на породата”.
Звездата за всяка година е само една, и тя трябва да има победи в Националното изложение на Холщайн и високи производствени резултати. Допълнителнокравата трябва да е оценена и класирана от Националната Холщайн асоциация, да е със  завършена лактация през последната година, да бъде от стадо, включено в програмата TriStar и да има официална оценка за класификацията.

Звезда на породата за 2017 г е Smith-Crest-TW SH Virgie-ET. Кравата е дъщеря на Picston Shottle -ЕТ
За последната си лактация   за 305 дни, Virgie е произвела  20 280 кг мляко с  4.0% м.в и 809 кг и  2.9% протейн и 584 кг.

Собственик на Звездата е  21-годишния Пол Грелке от Майвил, Уисконси. Понастоящем е студент в  Университета на Уисконсин, специалист  Млечни науки. Той работи за  намирането на най-добрият бик за всяка крава, учи как генетиката се развива с течение на времето, за да може след дипломирането си, да я прилага на практика.  Стремежите му са, да бъде мениджър или собственик на  млечна  ферма, където да работи за получаването  на  животни от най-висок клас.

Ние наричаме Вържи – “танк”, тъй като,  е малка и мощна. Тя е с огромен апетит, и рядко има проблемите на другите крави. В по-голяма част от лактацията си, винаги е в много добра кондиция. Последното и отелване е,  когато тя е  на шест години и четири месеца, и е доена два пъти дневно, за което време тя дава над 23 000 кг мляко. Родена е  през декември 2009 г., и класифицирана като Excellent-95 2E. Освен това  е и крава, на която се възхищава всеки регистриран холщайн говедовъд”.

Източник:milescitystar

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here