Бързо откриване на Mycobacterium bovis в млякото

0

Стартира първият чувствителен тест за бързо откриване наличието на Mycobacterium bovis в млякото. 

Mycobacterium bovis ( M. bovis ) е бавно развиваща се аеробна бактерия и е причинителят на туберкулозата при едрия рогат добитък ( говежди ТБ ).

Тя е свързана с Mycobacterium tuberculosis , бактерията, която причинява туберкулоза при хора и може да прескочи видовата бариера и да причини туберкулоза при хора и други бозайници.
Това е много важно за нас, защото сега и за в бъдеще ще има производителите на сирене в домашни условия, които ще  използват мляко което не е пастьоризирано. В тази връзка, производителите трябва да са много бдителни по отношение заболяването туберкулоза при едрите преживни животни.
Отговор на това изискване  дават  д-р Рийс и д-р Суифт, от Университета в Нотингам, с техният бърз тест. След успешни изпитания на теста  PBD Biotech той ще се появи в търговската мрежа във Великобритания и в чужбина.

Проф. Рийс препоръчва PBD тестовете да се правят преди използването на млякото и с това даде увереност на купувачите, че млякото не е замърсено и вкусното домашно сирене е безопасно при консумация.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here