След световното по футбол идва Европейското на Холщайн

0

Европейското първенство е най-престижният конкурс на Холщайн в Европа. Организира се на всеки 3 години, от един от членовете на Европейската конфедерация на Холщайн (EHRC).

Близо 20 държави ще участват в това събитие, което ще се проведе на 12 и 13 април 2019 г. в Libramont в Белгия, в сърцето на Европа.

Европейското първенство по Холщайн и Червен Холщайн, играе основна роля в популяризирането на холщайнските ферми в Европа и по света. Това е възможност за участващите страни да представят резултатите от своята работа и ноу-хау. За съжаление, ние няма да участваме, защото официално тази порода у нас не се развъжда, и нямаме организация, която да стане член на Европейската конфедерация и съответно да имаме право да участваме в първенството.

Към днешна дата, 16 държави официално потвърдиха участието си в събитието, в размер на 169 крави (123 бр. Холщайн и 46 бр.  Red ) и 32 телета. Много страни са ентусиазирани, с голям интерес към породата и нейното популяризирането. Това събитие е значимо за всеки европейски животновъд и се чака от Холщайн феновете по целия свят.

Страна   Холщайн  Ред Холщайн  телета

 

 

 

 

 

 

 

 


 

За първи път от много години Ирландия ще участва с 8 крави.
Белгия, като приемаща страна, ще участва с 20 крави.
Дания може да участва, но чака повече информация относно местните санитарни правила.
За първи път Латвия ще участва в Европейското шоу. Очаква се да се запишат и още няколко държави.
Както ви казахме, нашата страна не може да участва и ще сме между публиката.

Говедовъд

ОСТАВИ КОМЕНТАР