Говедовъдни новини – Уикенд 26/2018

0

КАНАДА: Една от наградите на Холщайн Канада за  2017 г,  наскоро е дадена на Джейми, Дуайт и Къртис Маклийн от Farm Island. Това е ферма, на която собствениците още преди 100 години са регистрирали кравите си и  все още ги отглеждат и доят в оригиналната постройка, която е  построена през 1912 г.


КАНАДА: 53 сенатори гласуваха “за”, 29 “против”, “2” се въздържаха. Канадските сенатори гласуваха за федерален законопроект, който легитимира развлекателната марихуана с мнозинство. Чрез този закон в Канада трябва да бъде създаден законният пазар на канабис. “Чувствам се страхотно”, каза сенатор Тони Дийн, който лобира за законопроекта в Сената.
“Току-що станахме свидетели на историческо гласуване в Канада. Край на 90-годишната забрана. Мисля, че това е смела стъпка от страна на правителството. Ще видим края на криминализацията на този пазар, и ще можем да повлияем на незаконния пазар на продажби на марихуана в Канада на стойност 7 млрд. Долара. Това е добра новина за Канада. “


РУСИЯ: Министерството на земеделието на Руската федерация, обмисля да забрани използването на сухо мляко в производството на сирене и масло. Това  вероятно ще бъде една от мерките ,които ще се приемат от правителството за стабилизиране пазара за сухо мляко. Забрана за използването на сухо мляко, ще важи за производството на сирене, масло и кондензирано мляко. Предоставянето на държавна подкрепа ще е само за тези преработвателни предприятия, които имат обвързващи дългосрочни договори със земеделските производители.


 ШВЕЙЦАРИЯ: Групата за защита на правата на животните и организациите за опазване на природата, обединиха усилията си за започване на кампания за защита на селскостопанските животни. Заедно с повече от 15 други организации, организаторите на кампанията планират да съберат 100 000 подписа,  и след това да инициират гласуване за изменение на действащото законодателство.
Швейцария има политическа система, известна като “полу-пряка демокрация”. Това означава, че гражданите пряко гласуват за отделни закони. Ако заявлението получи повече от 100 000 подписа в рамките на 18 месеца, то може да бъде подложено на гласуване в рамките на швейцарската система от инициативи на хората.

УКРАЙНА:  С разумни инвестиционни условия – около $ 1,500-3,000 на крава – и правилното управление на млекопроизводството, може да се постигне висока производителност на стадото и да се получават дневно 25-35 литра от крава. Размерът на инвестициите включват доилна инсталация, осигуряване на благоприятни условия за животните, силажокомбайни, актуализация, частични подобрения и модернизиране на земеделската инфраструктура. За постигането на такива резултати, са необходими  от 2 до 8 години. При старите, работещите ферми, това отнема до десет години упорита работа.


 ИРЛАНДИЯ: Съюзът на фермерите в Ирландия и МЗ призовават всички собственици на кучета да бъдат внимателни в провинцията, вследствие на увеличен брой нападения над добитък. Това става на фона на съобщенията, за нарастващи инциденти и земеделските стопани са загрижени за безопасността на животните си. Ние разбираме притеснения на фермерите от нападенията на кучетата и вярваме, че  собствениците на кучета ще вземат мерки техните любимци да не причиняват  вредни и скъпи последици за фермерите.


РУМЪНИЯ: Овчарите са тормозени от бездомни кучета. Само преди няколко дни, фермер овцевъд намира десет овце от стадото му разкъсани и още толкова в агония. Фермерите от този район смятат, че това се дължи на некоректността на техен колега, който отглежда над 3000 бр кози, и умрелите животни ги захвърля в дупки из района. Вследствие на това, бездомните кучета се настървяват и започват да нападат и живи овце и кози.


ОСТАВИ КОМЕНТАР