Говедовъдни новини – Уикенд 27/2018

0

КИТАЙ: Очаква се, че до 2030 г. общият брой на населението на страната, да достигне 1,5 милиарда души, които имат нужда да се хранят с още 100 милиарда килограма зърно.
През 2010 г. Китай претърпя нулево увеличение в употребата на химически торове и пестициди. Общо 800 000 хектара земеделска земя бяха обхванати от пилотни програми за отглеждане на култури, без да се увреди околната среда. Тази година площта може да достигне 2 милиона хектара.
През  2010 г. в селскостопанския сектор на Китай е пусната в експлоатация около 10 000 дрона, с възможности да се обработват 6 хектара на час от един. Това е 90 пъти по-бързо, при пръскане направено от човека. В сравнение с ръчното пръскане, използването на селскостопански дронове за опазване на растенията, може да спести пестициди и вода съответно 50% и 90%.
Дроновете тази година, за фермерите, са вече пет пъти по-евтини, отколкото са били миналата година.


РУСИЯ:Министър-председателят Дмитрий Медведев с постановление от 28 юни назначи Елена Фастова за заместник-министър на земеделието. Предполага се, че в новата позиция Е. Фастова ще контролира финансовите проблеми на  сектора.

 

 

 


КАЗАХСТАН: В Казахстан планират да използват геномната оценка на растителни култури и животни. Това е необходимо, за да се идентифицира генетичния потенциал. С цел адаптиране на световните иновации към местните производствени условия, в страната бяха обединени три големи научни центъра. Тяхната задача е да увеличат добива и качеството на готовите продукти.
– Ние нямаме време да чакаме телето да стане бик или крава и тогава да разберем какво мляко ще дава. Това искаме да го кажем на по-ранен етап от развитието на организма, дали има всички необходими гени в него или в растението .


САЩ: Миналата година, самоука кинеложка  спечели 80 000 долара. Една 41-годишна жена от китайски произход – Ян Цанг, печели добри пари, като се грижи за домашни четириноги любимци  в Ню Йорк. През делничните дни тя разхожда  до осем кучета от 11:00 до 15:00 часа, а през уикендите организира почивка и развлечения за 15-20 котенца и кученца.
Това е идиличен и доходоносен живот. Наистина се наслаждавам на свободата на движението и на възможността да прекарвам повече време с животните “.

Днес Цанг се смята за най-добрата бавачка за кучета и котки в Ню Йорк. На нея и се плащат по 50 долара на час, което е с по пет долара повече, от преди три години, когато тя започна да гледа домашни любимци, оставени за няколко часа или дни, така че, те да не изпитват стрес от промените в ситуацията.  Цан е много щастлива с живота си, защото сред клиентите и има много богати хора, така че, тя  периодично живее в техните луксозни мезонети, когато се грижи за животинките.


ФРАНЦИЯ: Френските месари искат защита от веганите от полицията, заради техните атаки изразяващи се във физически, словесен и психологичен план. Производителите казват, че веганите се стремят да сеят ужас и да унищожат цял ​​клон на френската култура на хранене – консумацията на месо. Те хвърлят камъни  върху витрините с месо, изливат червена течност подобна на кръв, рисуват с боя и графити и  извършват други видове вандализъм. И всичко това, въпреки факта, че вегетарианците и веганите, които не  консумират месо, съставляват само 3% от населението.


ГЕРМАНИЯ: 28,6% повече биологично мляко през първите четри месеца от годината.
Производството на биологично мляко в Германия продължава да расте. През първите четири месеца на 2018 год. германските мандри регистрираха 28,6% повече биологично мляко, в сравнение със същия период на предходната година.
От друга страна, производството на биологично мляко се е увеличило с 3,2% и следователно е по-бавно, отколкото през предходните години.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here