“Продай колкото се може по-бързо”

0

Певеца Уили Нелсън е основал организация в САЩ, която се нарича – Farm Aid и работи  за да задържи малките земеделски производители на мляко по техните ферми. Това са фермери, които сами доят кравите си, или заедно с членове на семейството си. Работят от 12 до 16 часа на ден и въпреки това, за неплатени сметки, често им изключват електроенергията  и не разполагат с пари за фуражи.
Напоследък, някои от тях, често искат съвет, относно обявяването на фалит. Те просто не могат да се противопоставят на на натиска на мощните големи производители и не е ясно още колко дълго ще издържат.
Над 42 000 млекопроизводители,  са излезли от бизнеса от 2000 г. насам, станали жертви на остарял бизнес модел, скъпи заеми за фермата и натиск от корпоративното земеделие.

През 1970 г. е имало близо 650 000 млечни ферми в САЩ, но според американското министерство на земеделието техния брой е само 40 219  в края на 2017 г.
С течение на времето, кравите произвеждат повече мляко от всякога, но се консолидират във все по-големи и по-ефективни ферми. През 1987 г. половината от американските млечни ферми са имали 80 или по-малко крави, до 2012 г. тази цифра е нараснала до 900 крави.
Един от анализаторите на пазара за мляко казва :”Не виждам нищо, което да им даде надежда в този момент. Най-добрият съвет, който мога да дам на тези хора, млекопроизводители, е да продават колкото може по-бързо”.

Уили Нелсън, Нийл Йънг и Джон Меленкамп организирват първия концерт за Фермерска помощ през 1985 г., за да повишат осведомеността на населението на страната за загубите на семейните стопанства, и да наберат средства за запазване на земеделските производители и фермите  им.
Само  през 2001 г Farm Aid е събрала повече от 53 млн. долара за насърчаване на силна и устойчива семейна земеделска система за селското стопанство.
Farm Aid е организация с нестопанска цел, чиято мисия е да поддържа земеделските производители и фермите им.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here