Всички ще мълчат сега

1

Ако го нямаше заболяването от ЧДПЖ, кой знае колко защитници щяха да се намерят на прасетата. Сега обаче се мълчи.
Защо с кончетата, гълъбите и кравата Пенка не се мълчеше. Случаите бяха подобни. Вдигна се врява до горе.
Нали защитаваме всички животни.
Нямаме право на избор, всичко по правилата. Тези случаи ще стават все по-чести и трябва да се мисли, какво ще стане с животните, които досега изкупуваха мургавите братя. На кого ще се продават, кой, къде и с какво ще ги извозва.
Въпрос, който чука на вратата.
govedovad.com


При акция на полицията в Мездра са хванати и унищожени 15 свине, транспортирани без документи

На 18 юли 2018 г. служители на РУ на МВР Мездра са подали сигнал до Областна дирекция по безопасност на храните-Враца, за задържан в района на Черепишкия манастир лекотоварен бус, превозващ 15 бр. свине, без необходимите ветеринарно-медицински документи. Пет от животните са били без индивидуална маркировка. Пристигналите на място официални ветеринарни лекари са установили, че задържаният автомобил е без лиценз за превоз на животни, във връзка с което на собственика на автомобила е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Задържаните животни са транспортирани до сграда, собственост на БАБХ, придружавани от служители на РУ на МВР Мездра и Враца. Поради липсата на документи, удостоверяващи здравния статус на свинете, на основание чл. 139а, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност е издадено Разпореждане за умъртвяването им по хуманен начин и насочване за обезвреждане.

Поради извършеното нарушение на чл. 139, ал. 1, т. 1 и т. 3 от ЗВД, на собственика на животните е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Животните са умъртвени по хуманен начин и труповете са предадени за обезвреждане. Помещението на БАБХ, където са съхранявани труповете, е преминала почистване и щателна дезинфекция.
източник:БАБХ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here