Какво искаме ние и какво искат другите

2

Какво правим ние – губим си енергията и потенциала, като непрекъснато говорим за субсидиите, непрекъснато се оплакваме /сигурно има защо/, че няма работници, имаме нереалистични искания – като например да получаваме същите субсидии, като европейците, но не обръщаме внимание, че те получават субсидии два пъти повече от нас /и то не всички/, но произвеждат три пъти повече от нас.
Така че, за да получаваш трябва да произвеждаш, да храниш обществото. Нали с неговите пари се поддържа селското стопанство. Въпросът е, че и въобще не се бие камбаната. С всеки ден се изостава. Как да правим ниска себестойност, като повечето е ръчен труд. Фермерите и те не са от желязо, че да издържат. С две думи искаме само пари, а не гледаме в бъдещето.
Ще ви кажем какво се случва в Холандия. До преди няколко години там нямаше проблем  поне с работната ръка. Поляците основно работеха по фермите и те бяха добри работници. През последните години нещата в Полша се стабилизираха и поляците се върнаха в своята родина. И тогава в Холандия фермерите поискаха пари за да си купят „роботи”. Все пак някой трябва да дой кравите. Популярността на доенето с „робот” продължава да се увеличава. Сега  в Холандия (на 15 юли 2018 г.) роботи по един, два или повече има в повече от  4000 млечни ферми. Това означава, че почти една четвърт от наличните 17 500 млечни ферми в Холандия сега използват автоматично доене.
През 2017 г са монтирани 535 нови „робота” в 225 ферми.
От началото на 2018 г ,досега са монтирани 360 робота в 214 стопанства.
Рибената кост е все още най-използваната доилна инсталация в повече от 6 500 операционни системи в Холандия. Може би това-робота е следващото, което трябва да се включи в програмите.  Щото може да се окаже, че ще имаме крави, фуражи, обори, доилни инсталации, но като нямаме кой да работи в доилното – най-трудоемката и неприятна работа, просто ще трябва да пуснем капаците.
Govedovad.com

2 КОМЕНТАРИ

  1. Брей, брей, какви високопарни глупости ни се редят тук! Ами като е така, нека ДФЗ-то да подари по един робот на фермерите, ако само в това е проблемът!

  2. Всичко като цяло е вярно ,но като стигнахме до робота и работата зацикли.Робот на 50 ст. млеко нещо не се връзва. Тук в нашия край един преди десетина години го приложи ,идваха професори от всякъде и се правиха на големи разбирачи ,дълга история.В крайна сметка ,,предпр
    иемача,,фалира ,после криеше кравите по деретата да не му ги продаде банката .

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here