Нов конкурент на говедовъдите

3

След Нодуларния дерматит, Синия език, мукозната болест, ниските изкупни цени на млякото, растителните мазнини и сухото мляко, идва и нова заплаха за говедовъдите. Става дума за т.н доскоро млека от растителен произход – бадемово, соя,оризово. Хубавото е, че вече тези продукти не могат да носят името мляко.
От юли, влезе такова разпореждане в някои щати на САЩ, където мляко може да се нарича само продукт – “получен от крави, овце, кози, биволи и коне”.
А от тази седмица, в магазинната мрежа вече може да намерите продукти с  наименование – “напитка от соя, бадеми, ориз или други растения”.
Така или иначе, тези продукти тепърва ще превземат пазара и ще имат своите клиенти.
Така че, след веганите, които тепърва ще се намесват в пазара за мляко, тези напитки са, така да се каже, разузнавачите.
Не изпускайте това говедовъди.

Свързани статии:

Внимание – веганите идват

Веган, веганство или веганизъм са трите възприети в България понятия, които характеризират начин на живот, според който човек живее без да участва в експлоатацията на животни. От това следва веганите да бъдат пълни вегетарианци, които не само се хранят изключително с растителни продукти, но и не използват продукти пряко или косвено получени от използването на животни

Govedovad.com

3 КОМЕНТАРИ

  1. Тези измишльотини са изключително безвкусни. Търговски номера, за да ни карат да се храним с боклуци.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here