В Русия вече има музей на кравата

0

В Русия официално беше открит първият музей на кравите. Той се намира в град Росиш в региона Воронеж и принадлежи към LLC “Don-Agro”.
Експозицията се състой от 830 експоната, събрани от различни страни по света. Висока оценка е дадена на създателите на музея, защото чрез него ще се  популяризира говедовъдството на само в Русия, но и в други страни по света. В петък /16.06.2018 г/ експозицията на музея беше попълнена със скулптурата на крава, от породата Холщайн-Фризийска, която от дълго време е държана в Министерството на земеделието.
Колекцията от експонати, изобразяващи крави, започва да се създава през 2013 г.
Експонати са изработени от различни материали: кристал, дърво, метал, керамика,  оникс, нефрит, кристали.
Освен това, в експозицията са включени около 40 движещи се  крави с различна техника на изпълнение, богата колекция  ястия, съответстващи на породите крави, както и крави – уникати изработени  в един-единствен екземпляр.
Музеят представлява една от най-големите колекции в Русия на миниатюри на международното изкуство CowParade. Музеят се финансира от Дон-Агро.
Засега  посещаемостта е възможна от  30 души наведнъж. Входът е безплатен за ученици от учебните заведения в града и района, служители на компанията, делегации   и представители на търговски структури.

Govedovad.com е виждал колекцията на г-н Иван Грънчаров, от най-различни експонати, свързани с говедовъдството от целия свят.
Дали, първият музей на кравата в България, няма да е в Луковит.

 Govedovad.com

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here