Д-р Янко Иванов – ново предизвикателство

0
От няколко дни, МЗГХ има нов заместник-министър, който ще отговаря най-вече по въпросите на животновъдството и ветеринарията.
Заместник-министъра се казва д-р Янко Иванов, ветеринарен лекар минал през „ада” на софийската администрация, работил в Европейските служби, където освен резонната усмивка, трябва да си винаги нащрек и накрая работи в Център за оценка на риска, откъдето има пълна информация, какво се случва по света и у нас.
Дано този опит и знания, му помогнат да вървим напред. Можем да напишем още много неща за д-р Иванов, но предпочитаме да предоставим на вашето внимание един материал, който бе разработен от него и предоставен на говедовъдите на България и публикуван от  www.Govedovad.com още през декември миналата година.
Govedovad.com
 

Доброволна профилактичната програма
– мит или реалност

Или друг вариант, фермера плаща всичко, но профилактиката се прави от специализирани екипи за даденото заболяване, при възможно най-ниски такси. Всичко това звучи малко нереално, но вероятно ще се случи, защотосе вижда,че независимо от многото контролни органи, от т.н самоконтрол, от карантините и др. файда сякаш няма много, защото непрекъснато сме сюрпризирани от заболявания. Всичко е съвсем нормално при този начин на предвижване на животните, задни, предни и виртуални дворове,безкрайни карантини и др. фактори. Сигурното е едно,че фермерите ще предпочетат да си вържат гащите и ще използват тази програма. Поместваме по важните неща от Доклада. При интерес от страна на фермерите е възможно и публикуването на пълния текст на Доклада.
Профилактиката и борбата с болестите по животните може да се води по различни начини:

Цялата статия прочетете ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР