Фермерите в Германия искат 1 млрд. евро, првителството ще отговори в края на август

0

Германското правителство не е подготвено в момента, да  уважи искането на Съюза на германските фермери, относно разпределението на 1 милиард евро помощи, във връзка с  продължителната  суша” – това заяви в Берлин, ръководителят на Министерството на земеделието на Германия Юлия Клекнер.

Ние трябва да получим положителни резултати от прогнозните изследвания, която се извършват в момента, защото всичко това в крайна сметка е в интерес на данъкоплатците.” – допълни министърът.  Според нея, решението ще бъде взето едва през втората половина на август в съответствие с официалната статистика.
По-рано ръководителят на Германския съюз на фермерите – Йоахим Рувид оцени необходимата сума за подпомагане за фермерите на 1 милиард евро.
В сряда /01.08./ асоциацията се коригира, в посока на значително намаляване на обема на прогнозата за добива на зърнената реколта за настоящата година – от 41 милиона тона до 36 милиона.
Продължителната  суша засегна предимно региони в Източна и Североизточна Германия. Например, във федералната провинция Бранденбург, която е силно зависима от сектора на селското стопанство,  e била в подобна ситуация  и през 1976 година.

Министър Клекнер каза още, че  необичайната топлина, засяга по един или друг начин, почти всички отрасли на селското стопанство. Според нея, много ферми за отглеждане на едър рогат добитък са принудени да заколят повече животни, тъй като те не могат да ги изхранят и това може да повлияе на цената на месото и млякото.

Govedovad.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here