Говедовъдни новини – Уикенд 32/2018

0

ИТАЛИЯ: Пармезана е “царя на сиренето” – една от най-твърдите валути, пита от 50 кг сирене, дори в условията на криза, цената му не пада под 1000 евро. Фермерите могат да вземат кредит от банка срещу залог сирене “Пармезан”, при облекчени условия, и банката въобще не се притеснява, че ще си загуби клредита. Взема сиренето и го слага в складовете, с които разполага. В тези складове има сирене за 250 милиона евро. Въпреки, че в складовете няма пари а само сирене, досега са направени три опита за кражба. По цялата ограда има  бодлива тел и камерите извършват пълно наблюдение.


ГЕРМАНИЯ: 5% по-малко млекопроизводители. За една година са закрити над 3000 говедовъдни ферми за производство на мляко. И това се случва в една от водищете говедовъдни страни в света.


РУСИЯ: При руснаците консумирането на месо се увеличава. По предварителни данни млечни ферми са само 63 985. Общото потребление на месо през първата половина на 2018 г. се е увеличило с 0,9%, или  с  от 1,7 кг до 7,57 кг на глава от населението. Според Министерството на земеделието в Москва, месото произведено на вътрешния пазар, съставлява повече от 90% от общото потребление. През следващите пет години, се очаква допълнително увеличение на потребле-нието на свинско с най-малко 300 000 тона.


ШВЕЙЦАРИЯ: Ловец е направил грешка, в  гориста местност той отишъл на лов за диви свини. Обаче, случайно убива овце. Човекът видял на часовника си с термовизионната си камера, няколко животни в гората.  Погрешно помислил, че това са диви свине намиращи се на около 50-60 метра от него, и произвежда няколко изстрела, и като добър стрелец сваля четири овце. Освен   убитите  овце има и ранени  три агнета.
Самият ловец информирал полицията за случилото се. Веднага му е издадена Наказателна Заповед.  Тя задължава обвиняемия  45 дни да помага на овчаря, освен това, ловецът трябва да плати и глоба от 450 франка, както и съдебните разходи.


ШВЕЙЦАРИЯ: Един от големите скандали, за хуманното отношение към животните, се е разразил в Швейцария. Където една жена, която трябвало да се грижи за четири коня и едно пони, не е изпълнявала задълженията си. В резултат на това, петте животни са гладували и отслабнали. Също така, конете и понитата не разполагали в обора  с достатъчно чиста и суха постеля  и вода.
Поради тези умишлени жестокости, по отношение на животните,  прокурорът постановява  глоба от 2800 франка.


 “Холщайн Интернешънъл” (HI) от 2007 г насам избира любимките на породата “Червени холщайн”. Така наречената “Red Impact Cow 2018” е добре известна на говедовъдната общност и се нарича KHW Super Aderyn RC EX-90 с баща Goldwyn. Адерин е майка на два тествани бика, а нейната дъщеря Uno Pace е майка на тестван


ГЕРМАНИЯ: На 12 юли 2018 г. в Линген се проведе търг за продажба  на животни от стадото на  Арнолд Харт Геринг, като се продадоха  300 животни, като най-скъпа бе  кравата Рес, за нея бяха броени 4600 евро, но тя  е била и от специалната колекция на фермера.


 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here