Руската федерация готова да забрани използването на сухо мляко в производството на сирене и масло

2

През последните години, Русия прави всичко възможно да увеличи производството на селскостопанска продукция. Това активиране стана веднага след влизане в сила на ембаргото.
Тогава една руска фермерка каза по телевизията: – Че то, ние сме изгладували цялата втора световна война, че едно ембарго ли няма да изгладуваме.
Ръководителите на Русия обаче не мислят така, и са планирали дългосрочни програми, не за гладуване, а за производство на повече мляко и месо при животните. Докато при месото резултатите са вече на лице, и Русия дори изнася свинско и еленово месо, то при млякото процесите са по-бавни. Поради недостига на сурово мляко, такова се внася в големи количества от Беларус. Сега се преговаря за ограничаване количеството на вноса на сурово мляко, за да се стабилизира на пазара на млечни продукти  родното руско млекопроизводство. В тази връзка се готви набор от мерки, които ще защитят фермерите и ще им осигурят прилична цена за произвеждания продукт.

На първо място, това ще е регулиране на обема на вноса на млякото на прах, чрез определяне на месечни квоти; следват промени в реда на маркиране на млечните продукти, включването на “подобни на сирене продукти” в Единния списък на стоките, подлежащи на ветеринарен контрол.
Сред обвързващи мерки, са предвидени забрана за използването на сухо мляко в производството на сирене, масло и кондензирано мляко.
В резултат на това, Министерството на земеделието възложи на отговорните ведомства в сектора, да започнат работа по набелязаните промени, и по най-бърз начин да стане въвеждането им на пазара, за да може да се стабилизират цените на продаваното  мляко.
Govedovad.com

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here