Страхотно е да усетиш подкрепата на обществото

0

Странни неща стават у нас. Повече от една година „войната” за Наредба 3 продължава. Прилича и на Троянската война, все нещо се промъква скрито. Много енергия, много адреналин, много средства се изхарчиха за тази „Троянска” война. „Войниците” обаче забравят обществото. То слуша за някакви животни, скрити -покрити, за субсидии, за милиони, за пасища и още куп неща. Малко знае това общество, какво се случва там по фермите. Съответно обществото е индиферентно към проблемите на животновъдите. Може да се добавят и некачествените храни, които получава това общество по “някой” път. Явно не можем да направим “Блекджек”  и така ще си продължава и занапред.
Френските фермери, обаче направиха 21 от асо и поп / все пак Блекдежек  е френска игра/ след пускането на пазара на мляко на опаковката на което пише:
“Фермерите ви благодарят – “Мерси“.
Тук всичко е прозрачно. Цената на производителя е отпечатана на опаковката. Това е направено съвместно с производители и млекопреработватели. С реализацията се заема френската верига супермаркети Intermarché. От ръководството съобщават, че под това име за седем месеца са продадени 10 милиона литра мляко.
Къде се крие тази активност на купувачите. Един литър мляко с ниско съдържание на мазнини се продава за 88 цента, от които 44 цента  вземат фермерите.  Компанията е доволна,  продажбите надхвърлят и  най-оптимистичната прогноза.  Това доказва, че французите са готови за “по-отговорна консумация”.
Ппредседателя на организацията на производителите, нарече успеха на млякото “истинско признание от страна на широката общественост”.
“Страхотно” е да усетите подкрепата на потребителите. Добрите взаимоотношенията между земеделските стопани, преработвателите и търговците ще позволят  на земеделските стопани да живеят по-добре и да имат по-спокойна представа за бъдещето.
Все пак цена за литър мляко от 44 си е направо цена.

Това е свършена работа.
Govedovad.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here