43,200 € за разплодния бик Wagyu

1

На 09.09.2018 г в гр. Мюнстер, Германия се проведе гала вечер на Европейската Wagyu DE. Всичко това се случи в двора на семейство Холтман.
Те са започнали работа още през 2009 г и произвеждат месо от говедото Wagyu и прасетата от породата Iberico. Те също разполагат с 1000 дк земя, но вече имат къща за гости и дори продават разплоден материал от тези две породи.

Тяхната реклама звучи така: 100% – Wagyu с японски произход директно от производителя.
Ние предлагаме: Wagyu ембриони, бременни юници, говеда за угояване и разплодни прасета.

Входният билет за да се влезе на търга е бил 95 евро, като в него влиза вечеря с деликатеси от месото на тези две редки породи, но не включва пиенето.
Както му е реда, търга е бил поверен в ръцете на един от най-големите спецове в тази област. Представени са пред публиката 38 животни-говеда, като са били продадени 37 при средна цена за търга от 8132 евро.
Бика Кику Стар е предизвикал най-голям интерес и камбаната е ударила на 43 200 евро. Този бик е оптимално тестван за всички характеристики.
Продажната цена е нов рекорд за Европа.

Втората най-висока аукционна цена е записана от 21 000 евро за Дженифър 924.
Пет други животни са продадени над 10 000 евро.
Освен това са продадени 14 пакета ембриони при средна цена от 992 €.
Най-голямата цена получи ембрион от Вашингтон от 3 500 €.

Семейство Холтман, дари получените суми за един ембрион и три дози сперма Wagyu.
И накрая за тези, които знаят малко за Говеждото месо Wagyu /Kobe/ – то винаги е било заобиколено от легенди, мистика и престиж.
Разказите за глезените на крави, които се масажират със саке, поят се с бира и слушат класическа музика, са често срещано явление в индустрията. Истината за съвременното производство е, че вниманието е насочено изключително към чистите, елитни кръвни линии животни, начина на хранене и хуманното отношение към тях.
Govedovad.com

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР