СТЕКСПО-2018- УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ

0

Третото издание на единствения по рода си форум за месодайно говедовъдство в страната –
СТЕКСПО 2018
организиран от АРМПГБ се проведе вчера /29.09.2018г./, на изложбеното място край гр.Сливен. Организацията, както и минали години, бе на високо ниво. Като се почне от добрата аранжировка на залата, навесите с животни, вкусотиите от месо Абърдийн Ангус и разбира се, големия брой качествени животни.
Имаше и атракции, поднесени от екипа на Ути Бъчваров и щанда на месокомбинат Харманли.
Атракция си беше и един белгийски фермер с неговите гаскони. Както си му е реда присъстваха и официални лица – замесник-министър на МЗХГ – д-р Янко Иванов, г-жа Дисислава Танева – председа-тел на комисията по земе-делие,директорът на дирекция „Животновъдство“ в МЗХГ Силвия Василева, г-н Стефан Радев-кмет на гр.Сливен и др. Разбира се и много фермери и симпа-тизанти на породите от месодайно направление.
Повече от присъстващи можаха да вкусят супата от Абърдийн и разбира се прослувутия хамбургер от Абърдийн, допълнен със специален сос от Тайланд и прах от сливи.
Програмата на изложението беше много елегантна. Откриване, подготовка на животните за изложба, една лекция от г-н Тодор Арбов, оценка на животните, награждаване и както казахме, дегустация на вкусотиите приготвени на място.
Като вечно критикуващи, няма да спестим и “недостатъците”, които заелязахме. Имаше няколко животни, които не бяха с “подходящия” тоалет за изложение. Също така, дата на изложението не беше добре подбрана – откриване на ловния сезон, мача ЦСКА – Левски, мач от световното първенство по баскетбол. Всичко останало си беше за шестица и си пожелаваме повече такива изложения.

Поздравления и за Зам. – Министър Янко Иванов и Директора на отдел животновъдство към МЗХГ  – г-жа Силвия Василева, които обърнаха голямо внимание на фермерите, отговориха на въпросите им, проведоха разговори с всеки желаещ. Така, долу на земята, а не от трибуната или от микрофона, сякаш се нещата сe случваха по-лесно.

За Govedovad.com – Тоня Мишева

ОСТАВИ КОМЕНТАР