Гръцки фермери се срещнаха със специалистите от HL-TopMix

0

На 3-ти октомври в Ксанти, по време на форума за „Успешно говедовъдство в Гърция“, фермери, членуващи в Асоциацията на породата Холщайн – Гърция, се срещнаха със специалистите на HL-TopMix. Събитието е организирано от HL-TopMix под надслов „заедно можем повече“, като целта бе гръцките говедовъди да получат ценна информация и насоки за подобряване на мениджмънта и управлението на храненето във фермите.

В два панела, експертите от HL-TopMix и гост лекторът Тодор Арбов засегнаха въпросите, свързани с подготовката и правилното изхранване на подрастващите телета и мениджмънта на хранене при високомлечните крави. По време на презентациите и дискусиите фермерите имаха възможност да се запознаят с иновативни практики и методи на управление, които да спомогнат фермите им да вървят в посока на по-голяма независимост и конкурентоспособност. Участниците се запознаха и с ползите от изхранване с иновативните продукти под марката Wisan® – Wisan® Omega за младите животни и Wisan®44 за високопродуктивни крави.

Гръцките говедовъди определиха срещата като изключително приятна и ползотворна. Обещаха си занапред да търсят съдействие от специалистите на HL-TopMix. 

Елиас Котопоулос, настоящият председател на Асоциацията на Холщайн – Гърция, сподели, че на подобни срещи гръцките фермери могат да научат повече за говедовъдството в България и установят трайни контакти за сътрудничество.източник:HL-TopMix

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here