Русия – Вносът на палмово масло през януари-август е нараснал с 23,8%

0

МОСКВА, октомври . Вносът на палмово масло и неговите фракции в Русия през януари-август 2018 г. се е увеличил реално с 23,8% в сравнение с цифрата за същия период на миналата година, когато е достигнал до 652 хил. тона.
През август обемът на вноса е възлизал на 102 хил. тона, което е 1.6 пъти повече в сравнение с август миналата година и с 45.8% повече в сравнение с юли 2018 г.

Вносът на палмово масло и неговите фракции за Русия през 2017 г. се е увеличил с 0,7% в сравнение с 2016 г. до 891 хил. тона.
През юли 2018 г. влязоха в сила изменения в техническите регламенти, относно безопасността на млякото и млечните продукти. Сега производителите на млечни продукти, трябва да посочват информация за наличието на растителни масла в съдържащ мляко продукт,  и да посочват заместителят на млечната мазнина.

Освен това Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация е изготвило проект за резолюция, която съдържа предложения за поставяне на млечни продукти с млечни мазнини,  в магазините, отделно от тези  млечните продукти, които  съдържат такива заместители.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here