Измерват соматичните клетки в реално време – поредната „лудост”

3

Преди няколко дена публикувахме статията

Какво ще направите ако сте министър на земеделието

 Много от нашите читатели си помислиха, че това което е написано са фасмагории, митове и легенди. Само след няколко дни, по време на изложението в Хановер, ще бъде демонстрирана поредната „лудост” в говедовъдството – реално броене на соматичните клетки по време на доене.

Първото в света броене на соматичните клетки в реално време, за ранно откриване на мастит е вече факт.
GEA FarmTechologies конструира и въвежда в доилните инсталации сензор. Същият ще определя броят на соматичните клетки, във всяка една четвъртина на вимето, по време на доенето. Този метод е по-точен от традиционното измерване на проводимостта. Измерването се извършва непрекъснато в потока на млякото  и уреда не се нуждае от консумативи. Това означава, че потребностите от поддръжка са ниски и оперативните разходи са надолу. Сензора M6850 се монтира на новите роботи за доене на кравите, но може да бъде „присъеденен” на съществуващите роботи  GEA Monoboxes.

Тази система за откриване измерва броя на соматичните клетки работи непрекъснато. Въз основа на сигнал, фермерът може да предприеме незабавни мерки за предотвратяване на по-нататъшни инфекции. По време на целия процес на доене, тази техника на сензорите измерва броят на клетките за всеки петнадесет минути.  Измерване на броя на клетките се основава изцяло на редица свойства на млякото. Броят на клетките е разделен в 5 класа: под 250.00; между 250 000 и 500 000; между 500 000 и 1 милион; между 1 и 2 милиона и повече от 2 милиона.

Сензорите са проектирани така, че процесът на измерване да няма влияние върху потока на млякото. Освен това, вакуумът не е засегнат.

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. АЗ НЕ ГО СМЯТАМ ЗА ЛУДОСТ СМЯТАМ ВАС ЗА ЛУДИ ЧЕ ДЕЛИТЕ КРАВАТА НА ПОРОДА И ОТ ТАМ 433287213 АСОЦИАЦИИ СИ НАПРАВИХТЕ. ТАЗ ЛУДОСТ СТРУВА ТОЧНО 10дни РАБОТА НА ПРОГРАМИСТ И МЕХАНИК НО НАЛИ ЩОТО СТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ (калиброва,мери,отчита,пломбира) и когато дойде време да се реши КОЯ фирма да раздава лиценза за “точния” УРЕД професионалистите няма да се съберете ми ще си имаме и асоциациика КИБЕРКРАВА iCOW.

  2. в хубав ден простете ако има нещо но имам 3 крави порода селска и 5 лв в джоба и ще стаа а спасенат 100 някой ден но не виждам 122133литра мляко в кравата спасение виждам ,а те литрите само ще си дойдат.

  3. вие го наричате лудост не е лудост лудост е всичко на пазара като ида да продавам с кантара за 300лв заради лепенка а колегата псевдоЗП с кантара за 30лв лудост е да че една фирма ги внася и че и там има асоциация на кривата чушка розовия домат и т.н още по голяма лудост е че сега и пролетния ми план ще прецаката с кокошките заради ГОЛЕМИЯ земеделец дето го мързи да е чист и хваща болест той е болен от алчност че дава 600лв после му хвърлят цигарата и гори аз кокошки си имам и сега но 50 кокошки (по вашата сметка по 20ст ) днес са 10лв за мен 10 лв са много знам че заради болеста трябва да се действа но не действайте срещу мен защото ТЕРМИНАЛА е добро решение и дам сигурно ще гледам кравата на БЕДНЯКА коята дава малко но това малко ще се отели много пъти няма да я дой някой за 500лв мастити няма да има и т.н +това че няма да си вкарам от дания (болеста по краката) защото не правя обор по проект а по сърце а то се къса като видя такава крава и е елементарно да видиш че там има и ферми без болести в регистър ,но проверява този който иска да стане кравар не лайнар и проблема не е това ами че се лигавите и разцепвате делите на всичко но не и на това което трябва и да възможно е да стане блокчейн с малки мандри и да няма да го направя защото нямаме единомислие да не говорим за единодушие. Следващия път когато лудост се замисли кой е луд и защо е луд и дали реформа или нова система трябва не може да отрежеш дъб и да чакаш липа да порасне аз съм грешния простете ми но бабата или стария земеделц който едвам се справя поне тях не пипайте те друго не могат а за лайнара те лайната ще го довършат. ,а относно пробите 100 крави ако се оправдаваш с пари не е там проблема а в алчността а ако нямаш време значи не даваш пари на работници.

ОСТАВИ КОМЕНТАР