100 000 евро за SHA Guave

0

На 9 ноември в изложбената зала “Emslandhallen” в Линген- Германия, MASTERRIND организира ексклузивен аукцион, на който се чуваха думи от рода – “отличен вид за млечно животно”, “фантастични майчини наследствени качества” и “потенциал от световна класа”. Това беше вторият търг в тази зала, за най-добър добитък. Атмосферата бе приятна и изпълнена с вълнение. Поради големият интерес многобройни зрители от цяла Германия и съседните европейски страни, трудно се побраха в залата.

 “Непознатата кралица на нощта” стана  SHA Guave. Влязла в  ринга доста плахо в началото, тя бързо се окопитва и по нейн адрес започват да се сипят суперлативи.  Това светло, типично ювелирно теле е в лидерската позиция сред всички елитни крави в геномиката на говедовъдство в световен мащаб. За пръв път на търг е продадено животно с такива прекомерно високи американски и германски разплодни стойности.  Най напред е достигната сумата от 30 000 евро,  след това 60 000 евро – даже и при такива суми, вълнението се усеща във въздуха.
Най-накрая се стигна до невероятната сума от 100 000 евро.

Mayday, също присъства наSHA Guave в “супер лигата” на събитието. Тези две телета показват колко специален е този търг.
Всеки млекопроизводител мечтае да добави подобно животно към стадото си.
В крайна сметка трима  развъдчиците от Долна Саксония, Германия, успяха да закупят това изключително  теле за 30 000 евро .

MS Cidre Kacidre, друго животно с отлични геномни развъдни стойности, лесно достигна 10 000 евро на търга и се оказа третото най-продавано животно на събитието.  Развъдчик от Холандия  инвестира 14 000 евро в него.
На цена от 10 000 евро са продадени две мъжки телета от висок клас и с високи резултати – Bingo и RS Pace Carmen . . Като бъдещи  бици те ще имат голям принос към световната на генетиката.

 Средната продажна цена, постигната на търга  е малко по-малко от 8000 евро за животно, но пък са продадени всичките представени 42 животни.

И накрая, погледнете снимката с екипа на MASTERRIND, от 19 присъстващи, 14 са под 30 години, затова и на следващия търг те ще се  стремят да достигнат към 200 000 евро.

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here