За пореден път: Отчита се Асоциацията на Монбелиард и Симентал

0

В няколко наши материала ви запознахме с дейността на Асоциацията за развъждане на говеда от породите Монбелиард и Симентал. За предоставената ни информация  благодарим на председателя Атанас Атанасов.
В тази асоциация всичко е прозрачно и каквото се прави, е изписано на „Стената“.

Много пъти сме критикувани, че не пишем за това, какво се случва у нас. Ами, от другите асоциации не ни предоставят информация /с малки изключения/, вероятно всичко при тях е секретно.

По традиция, всяка година Асоциацията отчита резултатите за годината. В тази връзка поместваме и тяхната покана:

Уважаеми Земеделски производители – членове на НАРМС,

Имаме удоволствието да Ви поканим на редовното Отчетно събрание на “Национална асоциация за развъждане на говеда от породите Монбелиард и Симентал” – НАРМС, което ще се състои на 23.11.2018 г. (петък) в голямата зала на ИПЖЗ, гр. Троян от 13.30 ч.

 Събранието ще се проведе при следния дневен ред:

  1. ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА ПРЕЗ 2018 г.
  2. ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СХЕМАТА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА МЛЕЧНИ КРАВИ ПОД СЕЛЕКЦИОНЕН КОНТРОЛ
  3. ЗАПОЗНАВАНЕ С ЕЛЕКТРОННАТА СТРАНИЦА НА НАРМС И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ Й
  4. ПРИЕМАНЕ НА ПРОЕКТОБЮДЖЕТ ЗА 2019 г.
  5. ДРУГИ

В статията:

„Асоциацията Монбелиард и Симентал влезе в Европа.“

ви запознахме с възможностите на информационната система, която ползва асоциацията и, чрез която всеки може да получи информация. На практика днес се запознахме с получаване информацията за всяко животно. Фермерите могат да влязат в страницата на фермата си, да отвори данните за всяко животното, ако въведат развъдния номер, бг номер и номера на обекта. Разбира се, имат и код за достъп до данните за фермата. След като се въведе развъдния номер и маркира, се отваря страницата на животното с родословието. Всеки номер на родителите и прародителите, също е активиран и има информация за него.
Предстой нанасянето и на данните за продуктивността, което вероятно ще стане след приключване работата по бонитировката.
Още по „навътре“ в програмата, има опции за изготвяне на десетките справки /нужни и ненужни/, които изисква администрацията.

Отново пожелаваме успех на асоциацията на Монбелиарде и Симентала.

 

 

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here