Глоби при неспазване на правилата

5

През последните месеци, сякаш сме първокласници /ама то май си е така/, който и да дойде от Европа, първото нещо което ни казват е: – Подобрете мероприятията по идентификацията. От тук се почва. – Това го каза един италианец по време на изложението в Сливен. Преди няколко дни, на събранието на асоциацията за Монбелиард и Симентал, г-н Георги Йорданов – директор на ИАСРЖ започна с думите.- Всичко започва от маркирането. Има ли грешка там, всичко следващо, което правим е безсмислено.
Ние също публикувахме доста материали в тази връзка. Запознахме ви с иска на холандските фермери за увеличаване дните за маркиране. Въвеждане на електронно маркиране в Ирландия дори на агнетата, предназначени за клане, както в Швейцария и Австрия.
Ако някой си мисли, че ще ни се размине, просто се лъже. Първите „глоби“ вече са факт. На немаркираните животни в зоната на чумата, не се изплатиха обезщетения,  има няколко случая на конфискуване на животни без марки и др. По същия начин се процедира и с тези фермери, които не спазват правилата при ваксинирането на животните.
  

Селскостопански производител от Северна Ирландия е осъден за три престъпления, свързани с BVD.  Фермера Ноел Хенри  се признал за виновен в магистратския съд в града. 64-годишният фермер е премествал заразени, немаркирани животни от  стадото си в нарушение на заповедта, за ликвидиране на вирусната диария в Северна Ирландия от 2016 г.
Фермера е  глобен с 750 лири плюс таксата и стана първият земеделски производител в Северна Ирландия, който беше осъден за нарушения, свързани с BVD.
Немаркираните животните бяха открити по време на инспекция за идентификация на добитък, от служители на отдела за благосъстояние и идентификацията на животните. Освен това, заразени животни от друго стадо, са намерени във фермата му..

BVD – Това е силно заразна вирусна инфекция по говеда, която причинява редица клинични проблеми.
Повечето заразени животни не оцеляват до продуктивна възраст и понастоящем засягат над 8% от стадата на едрия рогат добитък в Северна Ирландия. Ръководената от индустрията схема за ликвидиране на BVD от Северна Ирландия е подкрепена от законодателството от 2016 г. насам.
Отглеждащите стада са длъжни да маркират и тестват всички новородени телета, а движението на позитивни животни между стада, е строго забранено.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Ами Михайлов Нали виждаш че Целта е да ни унищожат те не ми помагат те искат да унищожат и ще го направя

    • Може и да си прав. Но все пак кажи ми кои са ТЕ. Колкото до маркирането не мислиш ли ,че се прави в твоя полза.

    • Колко са не-маркираните кочове? А колко са не-маркираните мъжки телета, много от които се използват за разплодници?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here